Belföld

2016.07.29. 18:31

Jó reggelt, Vas megye!

A vaslábasban már sercegett a zsír, amikor belerakta a megsózott, megborsozott császárszalonnákat.

Nagy Ildikó

Fokhagymát pucolt, négy gerezdet, rádobta a szalonnára, vizet öntött a lábasba, rátette a fedőt, lejjebb vette a lángot, és átsétált a pékhez. Ropogós héjú, fehér belű kenyeret választott, épphogy kivehették a kemencéből, a papír, amit ráhajtottak, hamar átforrósodott, valósággal égette a kezét, alig várta, hogy a presszó egyik asztalára letehesse. Kikérte a feketét, ahogy szokta: kevés tejjel, cukor nélkül, és két kortyintással kiitta. Otthon aztán feltekerte a lángot a vaslábas alatt, és amíg a szalonna pirult, megterített. Közben a sült császár illata az asszonyt is kicsalogatta az ágyból.

Kívánni sem lehetett volna ennél tökéletesebb szombat reggelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!