Belföld

2016.09.15. 05:35

Jó reggelt, Vas megye!

A fejlődés alfája és ómegája, hogy időben reagálunk a megváltozott világra.

Budai Dávid

Vagyis fanyaloghatunk mi, hogy azért a régi szép időkben ez vagy az bizony nem úgy volt. Meg bezzeg a mi időnkbenezhetünk, ám ez nem változtat azon a tényen, hogy a drónok – tudniillik a pilóta nélküli repülők – úgy elszaporodtak, hogy már vadásznak rájuk. Igaz, snassz vagy sem, a lehető leghagyományosabb módon: sasokkal. Aki pedig a hollandokat holmi fapapucsban mászkáló, sajtgörgető szélmalmosoknak tartotta, jó ha tudja: mindezt a jó öreg hollandok találták ki már vagy egy éve. A sas ugyanis zsákmánynak tekinti a robotrepülőket, és röptükben levadássza őket, majd a földre száll velük. Örömteli az is, hogy a sasok a kiképzés során nem sérültek meg, egy-két drón azonban megjárta, amikor fülön csípte a sasmadár.

Egyébként meg nem minden drónnal van baj, csak az illetéktelenekkel. Azzal a típussal, amelyik zárt udvarok fölött lebeg és figyel. Ezekre csap le könyörtelenül a holland sasos különítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!