Belföld

2017.06.09. 16:32

Ki ad milliárdokat a Jobbik plakátjaira?

BUDAPEST Harmadik hónapnál tart a Jobbik kormányellenes plakátkampánya, amelyre lapinformációk szerint megközelítőleg 2 milliárd forintot költhetett el a párt.

Mediaworks

A korrupcióellenes üzeneteket propagáló felületekkel kapcsolatban a Jobbik többszöri médiaérdeklődésre sem árulta el, hogy honnan van a pénze. Korábban azt közölték, hogy 150 milliós hitelt vettek fel, de ez a töredékét sem fedezi a kiadásoknak. Mirkóczki Ádám szóvivő az ATV műsorában világossá tette: nem fogják nyilvánosságra hozni a megállapodás részleteit, mivel a szerződés ezt kifejezetten tiltja. A kormányellenes plakátfelületek legnagyobb része Simicska Lajos milliárdos érdekeltségébe tartozik, aki ellen lapinformációk szerint nyomozást folytat a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt.

Az eljárás a Jobbik plakátjaival kapcsolatos, a NAV azt feltételezi, hogy az érintett cégek az adóbevallási vagy adófizetési kötelezettségüknek csak részben tettek eleget, azaz költségvetési csalást követhettek el. A kihelyezett plakátok száma ugyanis sokkal nagyobb a bevallottnál. A plakátok valós és a Jobbik által bevallott száma közötti lényeges eltérés, valamint a kampány finanszírozásának átláthatatlansága nemcsak a költségvetési csalás, hanem a tiltott kampány-, illetve pártfinanszírozás gyanúját is fölveti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!