Kormányinfó: Jelentősen növelik az ország védelmi kiadásait

2017. május 26., 05:30 forrás: MTI
komment
BUDAPEST A nemzetbiztonsági kabinet elfogadta Magyarország haderő-fejlesztési koncepcióját, erről is beszámolt Lázár János a tegnapi kormányinfón.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, az a cél, hogy a 2020-as évek elejére a GDP egy százalékáról két százalékra emeljék az ország katonai, védelmi kiadásait. Kifejtette: jelenleg ez 400 milliárd forintot jelent, 2020-ra növekvő GDP mellett 1000 milliárd forint lehet a katonai költségvetés.

A miniszter azt mondta, a honvédség létszámát is növelik és technikai fejlesztéseket hajtanak végre ebből az összegből.

A miniszter a manchesteri terrortámadás kapcsán elmondta: Magyarországon nem kell fokozni a terrorkészültséget, de a nagyobb rendezvények nagyobb odafigyelést, biztosítást igényelnek.

A tegnap bejelentett családtámogatási intézkedésekről közölte: a kormány célja, hogy a GDP jelenlegi 4,6 százalékáról két éven belül 5 százalékra növelje a támogatások arányát. Azt szeretnék elérni 2030-ra, hogy akik gyermeket vállalnak, azok több mint két gyermekben gondolkodjanak. Rámutatott: ha a jelenlegi tendenciák maradnak, belátható időn belül a munkaképes lakosság jelentősen csökken Magyarországon. Ezért szeretnék több mint 30 ezerrel növelni a megszületendő gyermekek számát.

Lázár János szólt arról, a kormány támogatta, hogy ötvenezer forintos nyugdíjkiegészítést kapjon havonta az a szülő, aki 20 éve folyamatosan ápolási díjban részesül, mert súlyosan beteg gyermekét otthon gondozza.

Beszámolt arról is, hogy a kormány a nyugdíjbiztosítási főigazgatóságot az államkincstárba integrálja, s hogy több milliárd forintos alap jön létre a népi kultúra, a néptáncegyüttesek, népdalénekesek, népdalkórusok támogatására.

2017. május 26., 05:30 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...