Belföld

2017.05.20. 13:28

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép, egy 48 éves férfi az áldozat

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép szombaton Nyíregyházán, a pilóta meghalt - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A közlemény szerint a motor nélküli repülőgép a Tokaj felé vezető Rákóczi utcában egy több cégnek otthont adó telephely udvarára zuhant.

 

MTI Fotó: Balázs Attila

A pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból - közölték. Más nem sérült meg a balesetben - tették hozzá.

A műszaki mentési munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Az MTI helyszíni tudósítójának a repülőtér egyik szakmai vezetője elmondta, a vitorlázó gépet egy kétéves tapasztalattal rendelkező férfi vezette. A telephely, ahová a gép lezuhant, a nyíregyházi repülőtér közelében található.

Rendőrség: a pilóta a helyszínen meghalt

A vitorlázógép egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében zuhant le. A helyszínen életét vesztette a pilóta - közölte a rendőrség a honlapján. A pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Más nem sérült meg a balesetben. A rendőrség közleménye szerint a baleset 13 óra 45 perckor történt, de a körülmények, illetve a baleset oka még nem ismert. A rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét és a baleset körülményeinek vizsgálatát - írták.

NFM: a Közlekedésbiztonsági Szervezet megkezdte a vizsgálatot

Megkezdte a nyíregyházi vitorlázórepülőgép-baleset vizsgálatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Közlekedésbiztonsági Szervezet - közölte a tárca szombat délután az MTI érdeklődésére. Az NFM tájékoztatása szerint a szakmai vizsgálat nem a vétkesség vagy a felelősség megállapítására irányul, célja a baleset okainak feltárása, a későbbi hasonló események megelőzése. Arról, hogy meddig tart a vizsgálat, egyelőre nem volt információja a tárcának.

Büntetőeljárást indított a rendőrség

Büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják a Nyíregyházán lezuhant vitorlázó repülőgép ügyét. A közlemény szerint befejeződött a helyszíni szemle a baleset helyszínén.

Az MTI információi szerint a balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét, aki a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!