Belföld

2015.05.26. 15:23

Már csak pár nap és újra itt a napsütés!

Már csak pár nap és ismét napsütéses, meleg napra ébredhetünk. Pénteken 23-24 Celsius-fok is lehet, eső nélkül.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy lassan elvonul a csapadékot okozó felhőzet, ám eső, zápor még előfordulhat. Egyre élénkebb, majd erős lesz a szél. Éjszaka és szerdán is erős északi szél fúj, az északkeleti országrészben jelentős csapadékot hoz, nálunk már csak futó zápor lehet. Hűvös lesz, a szélben is csupán 17-18 Celsius fokig emelkedik a hőmérséklet. A szél lassan gyengül estefelé, éjszaka és ennek megfelelően csütörtök hajnalban hűvös lesz, öt-hat fokig is lehűlhet a levegő.

Az észlelő hozzátette, hogy dél, délnyugat felől enyhébb levegő érkezik, pénteken lesz a legtöbb napsütés, 23-24 Celsius-fokkal csapadék nélkül. A hétvégén több gomolyfelhő képződik, kissé instabil lesz a légrétegződés. Emiatt szórványosan, főképp délután és estefelé zápor, zivatar is kialakulhat. Néha élénk, ismét északias lesz a szél, de a hőmérséklet nem esik vissza túlságosan, akkor is 22-23 fok lesz jellemzően a maximum.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!