Belföld

2009.12.04. 10:40

Megérkezett Magyarországra Joulupukki, a finn Mikulás

Légimobillal érkezett péntek délelőtt Magyarországra Joulupukki, a finn Mikulás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Joulupukki a Malév MA745-ös helsinki járatával 10.15 órakor landolt a Ferihegyi repülőtéren, és magyarul köszöntötte a rá várakozó gyerekeket és felnőtteket. Az ősz szakállú Télapót a Szebben Szeretnék Járni Alapítvány mozgássérült gyermekei, a gyáli Liliom Óvoda és a hatodik kerületi Fasori Kicsinyek Óvoda nagycsoportosai dalokkal üdvözölték - közölte a Malév Zrt. pénteken az MTI-vel.

A Mikulás ajándékokat osztott szét a gyereknek, akik ezt versekkel, énekekkel és színes rajzokkal viszonozták. A Télapót a többi között a Finnagora, a finn kulturális és tudományos központ munkatársai is köszöntötték. 

 

Joulupukki már negyedik alkalommal jött el a magyar gyerekekhez Lappföldről, Rovniemi városából. Magyarországi programjai között számos állomás szerepel, többek között ő nyitja meg a Kossuth téri Adventi Mesevárost, szombaton a Néprajzi Múzeumba látogat el, de találkozhatnak vele a veszprémi, a szolnoki, a kiskőrösi, a keszthelyi gyerekek is.

Vasárnap délután pedig a lappföldi és a magyar Mikulás a felsőcsatári gyermekekkel közösen kapcsolja fel az Ország Karácsonyfájának fényeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!