Minden ötödik válaszadó szerint az asszony verve jó

2017. március 30., 07:56
komment
Minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz partnere, ami jelenleg Magyarországon mintegy félmillió bántalmazott nőt jelent.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Minden ötödik válaszadó szerint az asszony verve jó

A szavazó.hu portálon indított szavazás eddigi eredménye azt mutatja, a válaszadók körülbelül húsz százalékának véleménye szerint elfogadható a nőkkel szembeni erőszak valamilyen formája.  

Félmillió bántalmazott nő

Minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz partnere, ami jelenleg Magyarországon mintegy félmillió bántalmazott nőt jelent – közli honlapján a Nők A Nőkért Egyesület. Ráadásul sok ember elzárkózik az áldozatoktól, és különféle magyarázatokat gyárt, kezdve attól, hogy “Semmi közöm hozzá, hogy mi történik mások otthonában”, egészen addig, hogy “Ez a nő biztos nagyon kielégítetlen, hogy ilyesmiket beszél”, ezért sem véletlen, hogy számos eset nem kerül napvilágra.

A nők ötöde már gyermekként szembesül a családon belüli erőszakkal

Tóth Olga Erőszak a családban című munkájában (TÁRKI Társadalompolitikai Tanulmányok, 12. 1999.) leírja, hogy minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját.

A nőkjoga.hu portál összegzése szerint hazánkban a  nőket érő erőszak elkövetői az esetek túlnyomó többségében partnerek vagy volt partnerek. Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja.  A partnerük által megölt férfiak bírósági aktáiból az esetek 80 százalékában tudható, hogy a nő elkövetővé válását hosszan tartó súlyos feleségbántalmazás előzte meg a férfi részéről.

A szavazás eredményét ITT tekintheti meg

2017. március 30., 07:56

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...