Belföld

2010.05.09. 15:54

Stohl András ittasan okozott balesetet

Rettenetesen sajnálom, ami történt, és nagyon szégyellem magam - mondta Stohl András miután - a szemtanúk szerint ittas állapotban - balesetet okozott szombat hajnalban Budapest és Fót között.

MTI


"S. Andrást mint balesetben részt vevőt a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták, majd hazaengedték" - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PRMFK) sajtóügyeletese szombat délelőtt az MTI-vel.
   
Kovács Viktória tájékoztatása szerint a dunakeszi kapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.
    
 



Stohl András balesetet okozott

Az MTI szombaton úgy értesült, hogy otthonából előállították Stohl András színész-műsorvezetőt, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy ő vezette azt az autót, amely balesetet okozott hajnalban Budapest és Fót között.
   
A PMRFK sajtóügyeletese akkor az MTI érdeklődésére annyit erősített meg, hogy egy 43 éves fóti férfit, S. Andrást, előállítottak egy szombat hajnalban történt balesettel összefüggésben.
   
A rendőrség honlapjára felkerült szombat reggeli közleményben a PMRFK arról adott tájékoztatást, hogy "személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a Dunakeszi Rendőrkapitányság illetékességi területén".
   

 

Közölték: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szombaton 4 óra körül egy személygépkocsi közlekedett Budapest felől Fót irányába, amikor a 2102-es számú út M0-s autópálya és Fót közötti szakaszán - egyelőre ismeretlen okból - áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak.
   
A baleset következtében az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban egy  könnyebben megsérült.
   
"A vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta" - írták.
   
Kovács Viktória szombaton 11 óra után az MTI kérdésére elmondta: vérvétel útján fogják megállapítani, hogy ittas volt-e a sofőr, vagy sem. Ez az eredmény várhatóan jövő héten fog megszületni.


Nem ez az első baleset, melynek részese volt

 2002 júliusában súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba Stohl Andrást, miután autójával közlekedési balesetet szenvedett a 30-as úton, Aszód és Gödöllő között. A gépkocsi - ismeretlen okból - felborult, hármat pördült, és a tetejére borulva egy árokban állt meg. Később a rendőrség közölte, a színművész közepes alkoholos befolyásoltság állapotában volt a baleset idején.
   
A bíróság végül 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Stohl Andrást, és 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.


Szemtanúk: egyértelmű, hogy a színész-műsorvezető vezette az autót

A Budapest és Fót között történt szombat hajnali autóbaleset szemtanúi, résztvevői szerint biztosan állítható, hogy Stohl András színész-műsorvezető vezette azt az autót, amely a frontális ütközést okozta.
   
Az egyik gépkocsiban utazó nő szombat délelőtt az MTI-nek azt mondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amelyet Stohl András vezetett, aki - mint állította - "láthatóan ittas volt". A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát".
   
Hozzátette, hogy később Stohl András élettársa is a helyszínre érkezett.
   
A másik gépkocsiban utazó asszony ugyancsak arról számolt be az MTI-nek, hogy Stohl András szállt ki a balesetet okozó autóból, és ő is vélelmezte a színművész ittasságát.
   
Elmondta: a szintén a kocsiban lévő édesapja - akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből - combnyaktörést szenvedett, jelenleg műtőben van.

Stohl András nem vállalja az RTL Klubon ősszel induló X-Faktor műsorvezetését. Ezt a csatorna közölte a médiacsoport sajtókommunikációját szolgáló honlapon szombaton.

"Az RTL Klub megdöbbenéssel értesült arról, hogy Stohl András szombat hajnalban autóbalesetet okozott. Stohl András a mai napon értesítette a csatornát, hogy a történtek miatt nem vállalhatja az ősszel induló X-Faktornak, Európa egyik legrangosabb zenei tehetségkutatójának műsorvezetését" - olvasható a kommünikében.
   
Az RTL Klub egyetértett és elfogadta a műsorvezető döntését - írták, hozzátéve, hogy a csatorna mielőbbi gyógyulást kíván a baleset sérültjeinek.

 
Sajnálja és szégyelli magát

Rettenetesen sajnálom, ami történt, és nagyon szégyellem magam - mondta Stohl András, a hajnalban Fót közelében közúti balesetet okozó színész-műsorvezető szombaton késő délután az MTI telefonos megkeresésére.

Stohl csupán annyit közölt, hogy a színházból hazafelé, Fótra tartott, amikor megtörtént a baj, majd hozzátette: nem igaz, hogy a karambol után azonnal elhagyta a helyszínt. "Megvártam a mentőket, s csak utána távoztam, de egyebet nem mondhatok, mert az ügyvédek azt tanácsolták, hogy várjuk meg a vizsgálat végét" - fűzte hozzá.
   
A hallhatóan megtört színész azt mondta, "borzalmasan" érzi magát, rettenetesen sajnálja és nagyon szégyelli, hogy immár nem először történt vele ilyesmi.
   
"Hibás vagyok, és megérdemlem, hogy ezek után széttépjenek az újságok, illetve hogy az emberek azt gondolják rólam: borzalmas alak vagyok" - jelentette ki Stohl András, majd megviselt állapotára hivatkozva elnézést kért, és bontotta a vonalat.
   

A Duna Televízió gondolkozik a Tűzvonalban dramaturgiáján

A Duna Televízió gondolkozik azon, hogy "az élet dramaturgiája hogyan fogja a Tűzvonalban című sorozat dramaturgiáját befolyásolni" - közölte a csatorna sajtófőnöke Stohl András autóbalesetével kapcsolatban szombaton az MTI megkeresésére.
"A baleset áldozatainak gyors felépülést kíván a Duna Televízió, nagyon sajnáljuk, ami történt" - mondta Herczeg Dóra.
   
A Tűzvonalban című magyar akciósorozat egyik főszereplőjét Stohl András alakítja.
   
Az origo hírportál január 14-én számolt be arról, hogy a Duna TV átvette a sorozatot a Magyar Televíziótól.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!