Belföld

2009.07.27. 20:30

Vizes vb - Hosszú Katinka bronzérmes 200 m vegyesen!

Róma - Hosszú Katinka 2:07.46 perces Európa-csúccsal bronzérmet szerzett hétfőn 200 m vegyesen a római vizes világbajnokságon. Ugyanebben a számban Verrasztó Evelyn hetedik lett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hosszú vasárnap délelőtt, az előfutamban 2:09.12-vel írta át először a kontinensrekordot, s bár az aznap esti elődöntőben elmaradt friss legjobbjától - amint azt utóbb mondta, edzői utasításra nem "hősködött", visszafogta magát -, a hétfő esti fináléban jelentősen tovább javított idején. Az 1-es pályán végig a harmadik helyen úszott, s a hajrában még meg is közelítette a másodikként végzett ausztrál Stephanie Rice-ot. Ideje a vb előtt világcsúcsnak számított volna.

 "Tegnap este félgőzzel úsztam, ma este viszont az volt a taktika, hogy adjak ki mindent, ami bennem van - elevenítette fel a történteket. - Azt nem tudtam, hogy hányadik helyen haladok, de éreztem, hogy jól megy az úszás, az utolsó ötvenen pedig már láttam az első két helyen úszó riválist is. A célba érkezve persze rögtön az eredményjelzőt néztem, és nagy boldogság töltött el, amikor a nevem mellett megláttam a hármast. 



Az időnek is nagyon örültem, bár az amerikai edzőm már a hazajövetelem előtt 2:07-et jósolt nekem. A célba érkezés után gratuláltunk egymásnak Evelynnel, aki azt mondta, hogy jövőre megver! Még hátra van a 400 vegyes, ott szeretnék országos csúcsot, 4:30-on belüli időt úszni".

Verrasztó, aki jórészt a hatodik-nyolcadik helyen tempózott a 7-es pályán, 2:09.98-cal végzett a hetedik helyen. "Kettő nulla kilencen belül szerettem volna úszni, de majd jövőre sikerül" - összegzett szűkszavúan. 

Győzött az amerikai Ariana Kukors 2:06.15 perces világcsúccsal. A korábbi rekordot ugyanő tartotta vasárnap óta, akkor 2:07.03-at úszott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!