Belföld

2017.01.21. 14:25

Vonatcsapdát tettek Lövőn a sínekre!

Lövő - Akár komoly baleset is történhetett volna, ugyanis Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal rendkívül forgalmas. Szerencsére a lövői polgárőrök időben kiérkeztek.

Elek Szilveszter

Egyeseket még a farkasordító hideg sem akadályozhat meg abban, hogy "csínyjeikkel" veszélybe sodorják mások életét. - Egy idős hölgy értesített minket, hogy nagy barna tárgy van a sínen, Lövő belterületen - meséli Hollósi Gábor, a község polgármestere, akit aggodalommal töltött el az eset. - A polgárőrökkel kimentünk a helyszínre és azonnal eltávolítottuk a gyanús dolgot a vágányról. Egyértelmű, hogy akik a "vonatcsapdát" kitették oda, azok nem voltak tisztában a tettük esetleges következményeivel. Ez ugyanis nem kavics, vagy valamilyen egyszerű tárgy volt, hanem egy kibelezett amerikai foci labda megtöltve vízzel, bazaltkövekkel és üveggel - hangsúlyozta a falu első embere.

Ezt a labdát találták a síneken Fotó: Lövői Polgárőrség

Mivel a környék sűrűn lakott, és a közelében van a temető is, ezért belegondolni is szörnyű, hogy mi történhetett volna, ha a nagy sebességgel közlekedő szerelvény ráhajt a tárgyra. - Arra kevés esély van, hogy kisiklik a vonat ettől, de a "repeszek" könnyedén eltalálhattak volna autókat, esetleg gyalogosokat is - mondja Hollósi Gábor, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az eddigi információk alapján valószínűleg fiatalok lehettek a tettesek, a polgármester már több telefonhívást is kapott az üggyel kapcsolatban.

A tett a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény fogalmát kimeríti, és a BTK 232 § -ának értelmében akár 15 év szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!