Borosta

2013.02.27. 17:19

Czutor Zoltán, sokkal inkább apuka

Nemrégiben Szombathelyen járt a Belmondo együttes. A zenekar frontemberével, Czutor Zoltánnal beszélgettünk, aki mesélt arról is, miért volt rendhagyó ez a produkció, s merre tart az együttes.

Ambrózai Zsuzsanna

Emellett szóba került a zenélés és a család kettőssége - avagy éppen egysége. Nyíltan beszél arról, hogyan egyeztethető össze a családi élet.  Czutor Zoltán nevét a korábbi Nyers zenekarból, de manapság leginkább a a Belmondo együttesből ismerhetjük, hiszen ő a zenekar  frontembere, énekese.

Karakteres, ugyanakkor igencsak közvetlen figura, aki szívesen beszél, önmagáról, családjáról, gyermekeiről, és legújabban gondolatairól is. Szombathelyre is egy rendhagyó koncerttel érkeztek, amely sokkal inkább nevezhető egyfajta irodalmi estnek, semmint klasszikus tombolós banzájnak.  - Kétségtelen, hogy alapvetően az emberek azért jönnek el egy koncertre, hogy jól érezzék magukat, szórakozzanak, de ez most kicsit más volt. Maga a hely, a Magház Kultúrkocsma is sokkal inkább egy kulturális szórakozóhely, ha lehet ilyen kategóriáról beszélni - mondja Zoli, aki az estére elhozta magával rövidebb-hosszabb prózai írásait is, melyek a férfi-női kapcsolatokat érintették elsődlegesen.

 

 

Czutor Zoltán a Belmondo zenekarfrontembere. Szerinte a zene és a csalás összeegyeztethető– némi toleranciával. Mindkettő fontos az életében, de egyik sem mehet a másik rovására (Fotó: Kiss Teodóra)

- Sosem akartam megmondós szövegeket írni, inkább a rock and rollos, könnyedebb vonal vonzott, de ezekben a prózai írásokban most kiélhetem saját kreativitásomat. Ennel ellenére azzal sem értettem  sosem egyet, ha valaki úgy ír dalszöveget, hogy nincs mondanivalója - így a zenész, énekes, aki ízig-vérig zenészéletét él. Adódik a felvetés, hogyan lehet összeegyeztetni a kettőt, különösen a tekintetben, hogy Zoli a második házasságában él, s az előzőből három gyermeke született.

- Gyerekkoromban sokkal inkább szerettem volna apuka lenni, semmint zenész. Nálam nagyon mélyen gyökereznek a család iránti érzések. Az, hogy az előző házasságomnak vége, még nem jelenti azt, hogy ne igyekeznék minden időt a három gyerekemmel tölteni. Éppen ezért költöztem a közelükbe is.  Szerencsére a volt feleséggel nagyon jó barátságban vagyunk, sokkal jobban, mint, ami a házasságunk alatti időszakot jellemezte. Valószínűleg ez abból adódik, hogy megszűnt a birtoklási kényszerünk egymás iránt, ami nagyon sok kapcsolat elrontója. Mindezek ellenére azt gondolom, a gyerekek ezt jobban megsínylették, mint hittem, ezt most látom, hat év távlatából . Mindegyiket megviselt, érzem rajtuk azt a deketet, amit a válásunk okozott. Ennek ellenére igyekszünk megtenni mindent, hogy normális életük, kapcsolataik legyenek.

 

 


Zoli a zenekarról annyit mond, mindig fél, vagy egy éves terveik vannak. Előbbre nem tekintenek, de az előttük álló időszak így is igencsak termékenynek ígérkezik. Év végéig szeretnének előrukkolni egy új albummal - három számuk már most  van rá, valamint még nyár előtt két videoklippel készülnének.  




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!