Borosta

2014.06.18. 12:15

Palkovics Dávid már az Eb-re készülődik

Várpalota - Palkovics Dávid, a csóri póni-fogathajtó kiváló formában van, hétvégén a vecsési bajnoki futamon, és nemzetközi versenyen is ezt bizonyította. És egyfajta csúcsot is felállított a várpalotai gimnazista.

Munkatársunktól

Múlt hét végén Vecsésen rendezték a póni fogahajtó országos bajnokság 2. fordulóját, valamint egy rangos nemzetközi versenyt, ahol a magyar bajnok csóri Palkovics Dávid két kategóriában is érdekelt volt: a póni egyesben az ifjúsági országos bajnokságon, míg a nemzetközi versenyben póni négyes fogattal állt rajthoz.

- Póni egyesben a díjhajtással kezdődött a futam, s az idei legjobb teljesítményemmel, 51 ponttal végeztem az élen - kezdte beszámolóját a fiatal hajtó.

- Lovam, Caramell csúcsformában van, amit produkált, azzal már Európa-bajnokságot lehet nyerni. Ez bíztató jel: az Európa-bajnokságot augusztus 21-től Lengyelországban rendezik, arra készülünk gőzerővel. A következő szám a rövidített, a négy akadállyal dúsított hat kilométeres maratonhajtás volt, ahol sérülés nélkül, hibátlan pályát mentünk. A záró szám az akadályhajtás volt a húsz sejba között, és ezt alap-időn belül teljesítettük, így az első helyen végeztünk - fogalmazott a versenyző.


Az akadályok közt igazán embert és lovat próbálók is akadtak (Fotó: Palkovics Team)

A nemzetközi négyes fogathajtó verseny már keményebbnek ígérkezett, ráadásul a vb-n résztvevő bírók működtek közre. Palkovics Dávid ebben a számban Wilit, Tibit, Herceget és Szultánt hajtotta.

- Itt is a díjhajtás volt az első program, s gond nélkül, 64 ponttal végeztem az első helyen, 26 pont volt az előnyöm üldözőm előtt. Következett a hét akadályos, 17 kilométer hosszú maratonhajtás. Az első hat akadály után az első helyen álltam, ám a hetediknél, a vizes árokban az első két lovat összekötő szíj elszakadt, a segédhajtóim így kénytelenek voltak a vízbe ugrani, s ezért sok hibapontot kaptunk. Ezért a második helyre csúsztunk. Az akadályhajtást 18 pont hátránnyal kezdtük, és bár megnyertük a számot, de lehetetlen volt behozni az előttünk állót, így végül ezüstéremmel tértünk haza ebben a kategóriában. Itt szeretnék köszönetet mondani a várpalotai Thuri György Gimnáziumnak, mert a verseny és a felkészülés miatt egy hétre elengedtek a suliból - mosolygott a gimnazista.

Különlegesség, hogy Dávid azzal, hogy egy nap a két maratonin összesen 11 akadályt hajtott meg, magyar csúcsot állított fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!