Bük

2017.07.30. 18:40

Élmények a fürdőben - Izgalmas fejlesztések készültek el a büki létesítményben

BÜKFÜRDŐ Több látványos fejlesztés készült el a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban, ahol a közeljövőben újabb jó hírekkel is szolgálhatnak.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő járt a napokban a büki létesítményben, ahol Boros László Attila fürdőigazgató tájékoztatta a legfrissebb fejlesztésekről.

- Felkészülten vágtunk neki a szezonnak, év közben több látványos beruházást hajtottunk végre annak érdekében, hogy az idelátogató vendégek még több élménnyel tudjanak távozni - mondta el a vezető.

Az egyik leglátványosabb új attrakció a cápabarlang a gyermekpancsoló helyén, ahol korábban semmilyen látványosság nem volt. - Ezért döntöttünk úgy, hogy átépítjük ezt a területet és kifejezetten az óvodás és kisiskolás korosztálynak nyújtunk izgalmas szórakozási lehetőséget. A barlang a víz alatti vízivilágot idézi meg. Az ötlet megálmodói kiváló munkát végeztek, minden apró részlet stimmel, találunk itt korallt, amelyből spriccel a víz, de hal formájú víziágyú, spriccelő csónak, kincsesláda és egy cápa is várja a látogatókat. Ez utóbbi farokrésze az épületen kívül helyezkedik el, ezzel is felhívva a figyelmet az izgalmas helyszínre.

Boros László Attila fürdőigazgató, Ágh Péter országgyűlési képviselő és dr. Németh Sándor polgármester a nemrég átadott cápabarlangnál Fotó: Ohr Tibor

Boros László Attila elmondta, bevált a fejlesztés, szinte mindig telt házzal fut a cápabarlang, a tomboló kánikula idején is szép számmal érkeznek a gyermekek, akik a szüleikkel együtt használhatják a játékokat.

Ugyanezen fejlesztési ütem keretében nyílt meg az a szív alakú medence, ahol napvitorlák adnak árnyékot.

- A gyógyvízes helyszín a nyugalom szigete, rengeteg zöld növény van a medence körül, ez a rész kiválóan alkalmas arra, hogy valóban pihenhessenek a vendégek - tudtuk meg az igazgatótól.

Boros László Attila arról is beszélt, hogy júliusban nyílt meg az Acapulco medencénél az úgynevezett függőágykert.

- Ez egy elkülönített, ligetes része a fürdőnek, ahová rengeteg függőágyat szereltünk fel, melyet ingyen vehetnek igénybe a vendégeink. Ajánljuk ezt a részt mindenkinek, aki nem akar a tűző napon feküdni, itt ugyanis gyönyörű fák és növények között van lehetőség a pihenésre - mutatott körbe az igazgató.

A bejáráson arról is szó esett, hogy a következő szezonra megújulhatnak a belső terek, gyakorlatilag a fedett gyógyfürdőt és az azt kiszolgáló létesítményeket fejlesztjük - hangzott el. A tervek szerint ezen területek teljesen más minőségben várják majd a vendégeket.

- A folyamatos megújulás a biztosítéka annak, hogy Bükfürdő megtartsa a versenyképességét - mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy emiatt van szükség a fejlesztésekre, amelyek Bük városába és a térségbe további turistákat vonzanak.

- Ennek kapcsán a közeljövőben még újabb jó hírről számolhatunk be - fogalmazott a politikus.

Boros László Attila zárásként elmondta, bár a nyár szokatlanul sok hűvös és csapadékos napot hozott, a tavalyi évhez képest idén nagyobb a vendégforgalom, és magasabb az árbevétel. - A fürdőigazgatók az időjárással soha nem viccelődnek, de reméljük a legjobbakat és készítjük elő a következő időszak működését is - mondta a vezető, hozzátéve, hogy próbálják megerősíteni a szezonon kívüli kínálatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!