Bük

2017.07.23. 18:45

Gyógyító borok és gasztronómia Bükfürdőn

Rekordot döntöttek a Gyógy-Bor Napokon: több mint 20 ezren látogattak el Vas megye legnagyobb gasztrofesztiváljára.

Vadas Krisztina

Öt napig minden a finom ételekről, a minőségi borokról és a felhőtlen szórakozásról szólt a vasi fürdővárosban - aki ott volt, felejthetetlen élményekkel tért haza. A koncerteken talpalatnyi helyet sem hagyott a tomboló tömeg, szabad padot, asztalt csak hosszas várakozás után lehetett találni: több mint 20 ezren látogattak el Bükfürdőre - így valóra vált a szervezők álma.

Nádasdi János és Gálos Ádám, az Intim Torna Illegál együttes tagjai a gasztroshow-n vörösboros kakast főztek
Fotó: Szokol Gábor

Az idei év egyik különlegességét, a logóval díszített üvegpoharat is nagy örömmel fogadták a vendégek: ebből kóstolhatták meg a számos borkülönlegességet. Háromszáz forintért már bárki kaphatott egy deci nedűt, de a kóstolókat egy mosolyért cserébe adták. A vörös- és fehérborokon, rozékon túl különlegességeket is megízlelhettek az érdeklődők, volt olyan pincészet, amelyik kifejezetten "gyógybort" kínált a vendégeknek, a fiataloknál az eperbor hódított.

A gasztroshow-kat szintén nagy érdeklődés övezte: nagyközönség előtt főzött például Harsányi Levente és Hajdú Steve, vagy Bíró Lajos séf. A közönség örömmel fogadta a receptkártyákat: az ételeket az ellesett trükkökkel együtt így otthon is elkészíthetik.

- Az elvárásainkat felülmúlta a rendezvény sikere, így jövőre még nagyobb erőbedobással, még jobbat alkotunk - mondta el Tóth Tamás fesztiváligazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!