Bük

2015.03.03. 08:23

Hogy juthatnak támogatáshoz a bükiek? - A szociális gondoskodás szabályait tárgyalta a képviselő-testület

Bük - Rendkívüli ülést tartott pénteken a város képviselő-testülete. Egyebek között a szociális gondoskodás helyi szabályairól alkottak rendeletet.

Tersztyánszky Krisztina

Bük önkormányzata a korábbi szinten kívánja tartani a szociális ellátások színvonalát, - tudtuk meg dr. Tóth Ágnes jegyzőtől. Erről a január 19-i ülésén döntött a képviselő-testület az új szociális rendelet első olvasatának elfogadásakor. Törvény alapján megszűnik a normatív lakásfenntartási támogatás, az önkormányzati segély, a méltányossági közgyógyellátás és a méltányossági ápolási díj.

Szavaznak a büki testület képviselői. Balról Taródy Lajos, mellette dr. Németh Sándor polgármester, jobbról Baranyai Róbert (Fotó: Szendi Péter)

A szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló, pénteken alkotott  rendeletében a város önkormányzata a megszüntetett támogatások pótlása érdekében a következő segélyezési formákat szabályozza: az állam által megszüntetett normatív lakásfenntartási támogatás helyett lakásfenntartáshoz nyújtott települési támogatás kérhető. A méltányossági közgyógyellátást a korábban bevezetett eseti gyógyszertámogatás váltja ki.  A korábbi önkormányzati segély helyett pedig rendkívüli települési támogatás iránti kérelmet terjeszthet elő a rendkívüli élethelyzetben lévő kérelmező, és ugyanezen támogatási formában történik a korábbi temetési segély megállapítása is.

A rendelet, amely március elsején  lépett hatályba, az önkormányzat honlapján elérhető, az új segélyformákhoz a kérelemnyomtatvány a családsegítő szolgáltatásnál és a Büki Közös Önkormányzati Hivatalban is rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!