Bük

2016.12.18. 19:10

Idén utoljára ül össze a testület

Bük - Idei utolsó képviselő-testületi ülését tartják a büki városatyák ma 13.30-tól az önkormányzati hivatal tárgyalójában. 15 téma lesz terítéken.

Vadas Krisztina

14 napirendet nyílt, egyet pedig zárt ülésen tárgyalnak a képviselők: utóbbi az első lakáshoz jutók támogatásáról szól.

A két ülés közötti beszámolóból kiderül, hogy a büki önkormányzat elnyert 112 millió forintnyi támogatást, amelyet a képviselő-testület döntése értelmében a településen átvezető kerékpárút Forrás Üzletház és a Fehér Ló Étterem közötti szakaszának felújítására fordítanak.

A képviselő-testület megalkotta a 2017-re szóló munkatervét is, amelyet a mai ülésen fogadnak el. Az előterjesztésben szerepel január harmadik hetére egy közmeghallgatás. A költségvetésről februárban tárgyalnak majd a képviselők. Júniusban tartanák az üdülőhelyi fórumot, ám az elmúlt években mutatkozó csökkenő érdeklődés miatt döntenek arról is a képviselők, hogy idén is megszervezzék-e az eseményt.

112 millió forintból újulhat meg a büki kerékpárút egy szakasza Illusztráció: Unger Tamás

Pályázatot írnak ki az egyik önkormányzati ingatlan bérletére, ugyanis a jelenlegi lakó szerződése február végén lejár az Eötvös u. 6. szám alatti lakásban. Az önkormányzati bérlemények szociális helyzet alapján, költségelven, illetve piaci alapon adhatók bérbe határozott időtartamra, legfeljebb öt évre.

A képviselők megtárgyalják a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület 2017. évi cselekvési tervét. Az egyesület pénzügyi tervét már korábban elfogadták, ez alapján készítették el a cselekvési tervet két verzióban: az egyik az alap költségvetéssel készült, a másikban számba vették a lehetséges pályázati forrásokat is. Újabb földrészlettel gazdagodhat az önkormányzat: egy magánszemély felajánlotta megvásárlásra a víztározó területén lévő 1041 négyzetméteres erdőművelési földdarabot.

A mai ülésen elbírálják a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár igazgatói pozíciójára beérkezett pályázatokat is. Kiderül, hogy az eddigi igazgató, Tóth Tamás maradhat-e az intézmény élén, vagy más veszi át az irányítását.

A Büki Testedzők Köre is benyújtotta éves beszámolóját, amelyből kiderül, hogy a jelenleg öt aktív szakosztállyal működő sportkör mozgalmas évet tudhat maga mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!