Bük

2016.02.06. 11:11

Így báloztak a büki végzősök

Bük - „Első felruházkodásnak” nevezte a szalag feltűzését Pócza Csaba igazgató a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola ünnepségén. Az intézménytől egy húszfős osztály búcsúzott: leendő pincérek és szakácsok.

Simán Klára

Az iskola zászlaját a Himnusz dallamára fogadták a színpadon állva a büki iskola tanulói. A szalagavatón voltak a világhírű amerikai rapper, Flo Rida klipjében (We gon ride) szereplő szombathelyi ikrek, Kőhalmi Vivien - mint az iskola tanulója - és Mercédesz - aki a testvérét kísérte el az eseményre - is. (Korábban már beszámoltunk a vasi sikerről)

A város művelődési központjában ünnepi eleganciával kezdődött a szalagavató, a ceremónián csaknem százan vettek részt. Elsőként Hárominé Orbán Erika igazgatóhelyettes búcsúzott a végzős diákoktól, hangsúlyozva, hogy azért még van feladat, mielőtt végleg elhagyják az iskola falait a tanulók, hiszen a szakmunkásvizsga még hátravan.

Ez most az „első felruházkodás” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Pócza Csaba igazgató, aki hangsúlyozta, hogy még van néhány fontos mérföldkő az életben, ilyen lesz majd a második felruházkodás. Ezzel  –  mint kiderült – az esküvői ruhára célzott az intézményvezető: ekkor kiszélesedett a végzős lányok és fiúk mosolya. Mielőtt azonban a leendő pincérek, szakácsok megkapták a szalagot, a jelképet feltűzték az iskola vezetőinek, tanárainak és a város polgármesterének, dr. Németh Sándornak a ruhájára is – ezzel megköszönve az itt töltött éveket. A szülőknek, családtagoknak hófehér virággal köszönték meg, hogy lehetővé tették számukra a végzettség megszerzését.

„Három dolog van, ami soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, az elmondott szó és a mai nap” – a többi között ezekkel a szavakkal köszönt el a diákok nevében a múlttól Németh Ármin tanuló. A megható ünnepség végén vidám műsorral búcsúzott az osztály, majd egy büki étteremben folytatódott a szalagavató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!