Bük

2014.06.18. 13:50

Büki helyszínről jelentkezett be a TV2 népszerű műsora

Bük – A nyári hónapokban külső helyszínekről jelentkezik a TV2 népszerű reggeli magazinja.

Kovács Ágnes

Magyarország egyik legkedveltebb televíziós ébresztő műsora vette birtokba a büki golfhotel lankás pályáját. Akik figyelemmel kísérték az adást ezen a héten megismerkedhettek ennek a gyönyörű sportnak a rejtelmeivel is. A jól ismert műsorvezetők szerint nagy kihívás és öröm külső helyszínről sugározni az adást, hiszen egy ilyen szép környezet inspirálja az egész stábot. Ott jártunkkor a szerdai nap interjúit értékelték, a teraszon jutott idő egy kis beszélgetésre is. Az alkotók minél több helyi érdekességgel készülnek, hiszen fontosnak tartják, hogy ezeket a különleges helyszíneket az egész országban ismertté tegyék. A Kristálytorony és a Holdfényliget is nagy kedvenc.

Kárász Róbert és Pachmann Péter most először vezették együtt a Mokkát. A golfhotel teraszán arról meséltek mindig inspiráló egy ilyen szép környezetben dolgozni (Fotó: Zergi Borbála)

A szerdai adás után érkeztünk a fürdővárosba, a forgatási helyszín már elcsendesült, a stáb a teraszon reggelizett.

Kora reggel még otthon álmosan figyeltem, ahogyan Kárász Róbert a golfozás titkaiba vezeti a nézőket, és jól esőn állapítottam meg: lám, mások is elvétik néha a szóhasználatot. A híres műsorvezető golyónak nevezte a labdát, de beszélgetőpartnere kedvesen javította, és lendületesen folytatódott a beszélgetés. Érdekes volt és hangulatos, a háttérben a versenypálya zöldje. Nemsokára indulnom kellett Bükre, így aztán ezzel kezdtem, amikor találkoztunk. A népszerű televíziós nevetve válaszolta: valóban most ismerkedik a sporttal, hiszen még soha nem volt alkalma kipróbálni, így aztán előfordul az ilyesmi. Nemsokára indul az első golfórára, biztosan sokat tanul majd. Olyan sok érdekes témával, vendéggel hozza össze őket az adás, hogy felsorolni is képtelenség. Az étterem teraszán mellénk ül Pachmann Péter is, aki most először lehetett műsorvezető társa Róbertnek. Azt meséli, hosszú évek óta dolgoznak a csatornánál és szinte naponta összefutnak személyesen, de most először sikerült együtt műsort vezetniük a képernyőn. Mindkettejük számára inspiráló egy ilyen adás. Péter emlékezetessé akarta tenni ezt a napot, úgy gondolta egy kis ajándékkal kedveskedik Róbertnek.

- Előszedtem a zsebemből egy lámpást de nem tudott róla senki. Szerencsére nem kaptam érte letolást...Egyrészt ajándékként hoztam, mert örültem, hogy együtt dolgozunk és tudom, hogy Robinak az egyik legfontosabb civil kezdeményezése az Ezer Lámpás Éjszakája-program.

Róbert azt mondja, számára mindig fontos, hogy úgy tekintsen egy adásra, mintha egy zöld mezőn két játékos volna, akik együtt érnek célba. A páros műsorvezetésnek szerinte ez az alapja.

- Önmagában jó dolog a páros műsorvezetés, ha már megvan a rutin, szinte érzi az ember a másik lélegzetvételéből, hogy most ő szeretne kérdezni valamit. Váratlan helyzetek a mai napon nem voltak, de egy kis drukk azért volt bennem.

Turnai Bálint és Ivánkovics Flóra a stáb tagjai már a következő nap témáit egyezteti

Abban maximálisan egyetértettek, hogy egy statikus stúdióból jó is néha kimozdulni, hiszen a Róna utcai környezetben akár vakon is levezetnének egy adást. Itt végre a természetből jelentkezhetnek reggelenként. Pachmann Pétert egyáltalán nem zavarja, hogy reggel hűvös van, néha szélvihar támad vagy épp az eső kergeti be a stábot. A hosszú képernyős évek alatt szinte már mindegyikre volt példa. A legjobb a dologban, hogy mindig új látnivalókkal, érdekes vendégekkel ismerkedhetnek meg. Róbert a Kristálytoronyért lelkesedett, nagyon kíváncsi a Holdfényligetre is, de egy tervezett erdei túra elmarad. Lányai, Anna és Rozi kísérte el, velük nemsokára Horvátországba utazik majd. Péter biciklizni indul a Balatonra kilenc éves fiával. Pénteken Tatár Csilla lesz Róbert párja, A Napsugár Játszóparkot is bemutatják majd.

SZERINTEM

Biztosan ismerik azt az érzést, amikor rokon, ismerős, gyerek szerepel valahol. Ha csak egy pillanatra látszik a távolban, még akkor is forog a házi kamera, büszkébben dobog a szív. Hát, ha még a közeli ismerőseink reggel korán vendégei egy televízió műsornak. Szeretem, ha a régió értékeit megmutatják országnak világnak. Jó látni az ismerőseimet a lapok oldalán, a tévé képernyőjén. Ilyenkor rögtön felhívom őket, és hangosan gratulálok. Büszke vagyok arra, hogy innen származom, itt élek, ezen a szép tájon nevelem fel a gyermekemet. A Mokka ma reggeli adása ezért is volt szívmelengető nekem és tudják mit, holnap is megnézem majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!