Bük

2013.04.07. 17:21

Mesefán nőnek a könyvek

Bük - Tavaszra megújult a városi könyvtár. Az itt dolgozók bíznak benne, hogy a barátságos környezet is segíti őket kitűzött céljukban, hogy a gyermekekkel megkedveltessék az olvasást.

Varga Krisztina

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban és annak környékén zajló akadálymentesítési munkálatok erősen meghatározzák az intézményt használók életét. A városi könyvtárba belépve, a megújult környezetet felfedezve azonban feledésbe merülnek az építkezéssel együtt járó nehézségek. A bibliotéka egyes terei ugyanis változásokon mentek át. Ennek az átalakulásnak nemcsak a könyvtár dolgozói örülnek, hanem remény szerint a gyermekolvasók is  osztotta meg velünk Haizler Lászlóné, a könyvtár vezető munkatársa.
Az olvasókat ugyanis most már az európai uniós forrásból megújult könyvtári bútorzat fogadja. A kölcsönzőpult és a mellette kialakított új munkaállomás egy városi könyvtárhoz méltó, korszerű fogadóteret tükröz.

A legszembetűnőbb átalakulás a gyermekrészlegen történt, hiszen a fémpolcok helyét új fapolcok vették át. A picik számára a legvonzóbbak azonban minden bizonnyal a babzsák fotelek lesznek, valamint az ötletes mesesarok. Fából készült, fiókos dobogón, sarokban csücsülve bújhatják a színes mesekönyveket ezután a kicsik. A részleg csúcspontja a lombos fát mintázó fapolc, amelyen a legújabb könyvek várják a lapozgató kis kezeket. A büki könyvtárosok kiemelt küldetése ebben az évben az olvasás népszerűsítése. Kedvet ébreszteni az apró emberkékben, akikben különösen fontos elültetni a könyvek szeretetét. Ezt a munkát ilyen barátságos, gyermekbarát környezetben igazán öröm lesz végezni  hangsúlyozta a könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!