Bük

2016.12.22. 19:50

Szamócát tettünk el az ünnepekre

Legutóbb Bükön találkoztunk velük, akkor a zöld fűben nyílt ki a varázsbőrönd. De Csipi-Csupi bábszínháza télen sem pihen, várják a művelődési házak és más színpadok.

Vas Népe

Az utóbbi hetekben Mikulásváró és karácsonyi műsorral járta a megyét a Szamóca Színház, amelynek kétszemélyes társulata - Kozma Judit és Fazekas Gábor - egyrészt összeszokott páros, másrészt szinte bármikor könnyedén útra kel. Az idén decemberben fölléptek Tokorcson, Toronyban, várta őket Nagytilaj, Csehi, Bérbaltavár, Nemeskocs, Szeleste, Nemesládony közönsége. Az ünnepi turné Kőszegen, a Dr. Nagy László EGYMI színpadán ért véget, a visszajelzések szerint nagy sikerrel.

A Szamóca Színház éppen elbúcsúzik a kőszegi közönségtől Fotó: Dr. Nagy László EGyMI

Az intézmény pedagógusai annak rendje és módja szerint már december elején megkezdték a készülődést. Mert advent a várakozás időszaka, ráhangolódás az ünnepekre. Díszbe öltöznek a terek, a lakások, a lelkek. A kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény iskoláiban sem történt ez másként. A téli szünet előtti utolsó napokat a lázas készülődés jellemezte. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan vettek részt az előkészületekben, így aztán a jutalom, a meglepetés sem maradt el, sőt házhoz jött a csoda. Egy szép délelőttön vendégek érkeztek az intézmény dísztermébe. Igazi karácsonyi ajándék volt a tanulók számára a több mint két évtizede működő Szamóca Színház Csipi-Csupi bábszínháza című interaktív-zenés mesejátéka. Csiperke és Csuporka, vagyis Kozma Judit és Fazekas Gábor egyedi előadásmódja, személyisége magával ragadta, megnevettette a gyermekeket és a felnőtteket. De a vidámság mellett a mesék által megelőlegeződött az ünnepektől várt emelkedettség is , mondja a tanári összefoglaló, amely azzal zárul, hogy az előadás igazi varázslat volt a tanulók számára. Köszönet Csiperkének és Csuporkának a felejthetetlen élményért!

A varázsbőrönd tehát egy időre bezárult (ez itt a téli álom ideje), de biztosak vagyunk benne, hogy a klasszikus bohócpáros boldogan visszatér - akár Kőszegre is. Bárhova, ahol szívesen látják. Mese (és mesehős) van bőven a bőröndben. Csiperke és Csuporka bátran indul felfedezőútra a mesék időtlen és határtalan birodalmában, méghozzá úgy, hogy a régi, jól ismert történeteket itt-ott megcsavarintja egy kicsit. Közelebb hozza a mai közönséghez. Sose vesz el, inkább hozzátesz, miközben finoman tanít is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!