Bük

2015.04.17. 17:29

A jövő útjai - Mikorra készülhet el az M86-os?

Tizenhatodik alkalommal gyűltek össze a Közlekedéstudományi Egyesület által szervezett Közlekedésfejlesztési és beruházási konferenciára a közlekedési szakemberek Bükfürdőn.

Cseszkó Tamás

A rendezvény fővédnöke Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára volt. A megnyitón köszöntőt mondott Csilléry Béla, a szervező egyesület Vas megyei elnöke, valamint dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. A konferencián elsősorban a vasúti és közúti fejlesztésekről tájékoztatták a résztvevőket. A rendezvényen dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő a térségünket érintő közlekedési fejlesztésekről számolt be. Mint mondta, számos helyszínen zajlik jelenleg is építkezés, ami igazán jó hír az itt élőknek. Kiemelte, a közlekedés a gazdaság fejlődésének alapja, ezért is fontos a folyamatos, állandó fejlesztés. Szólt a nemzetközi közlekedés fontosságáról is, mint mondta, a következő időszak egyik legfontosabb feladata a Szombathely-Kőszeg-Felsőpulya közötti négysávos út megépítése, amely csatlakozik az S31-es osztrák autópályához.

Hende Csaba a Vas megyét érintő fejlesztéseről beszélt a konferencián
Fotó: Cseszkó Tamás

Hangsúlyozta, a teljes szakaszon épül az M86-os, a jövő évben elkészül a hiányzó 36 kilométeres rész is, a csornai elkerülőtől a szelestei szakasz végééig. A légi közlekedés kapcsán Hende Csaba kifejtette, a Vát-Porpác térségben az ellenzék által szajkózott beruházás - az ügyet közelebbről megismerve - úgy tűnik, orbitális szélhámosság volt. – Olyan telekspekuláció, amibe megpróbálták berántani a magyar kormányt is - fogalmazott Hende, hozzátéve, hogy ő maga már a kormány tagjaként személyesen ajánlotta fel a segítéségét a beruházást szorgalmazóknak, akik megígérték, hogy visszahívják, ám azóta sem jelentkeztek. - A kormánynak sem pénze, sem eszköze nem volt, hogy megépítse a repülőteret, de ha valaki tud beruházót, szóljon, az építési engedélyt személyesen fogom elintézni - mondta Hende, hozzátéve, hogy most sincs akadálya, hogy ha létezik a befektető, megvalósítsa a projektet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!