Bük tovább fejlődik - 350 millió forint támogatásból az iparterületet is bővítik

2017. július 02., 20:10 szerző: Cseszkó Tamás
komment
Összesen mintegy 350 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Bük a Területi Operatív Program (TOP) pályázatain.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Három sikeres pályázattal büszkélkedhet Bük, mint ismeretes a Területi Operatív Prog-ram (TOP) támogatási rendszerén keresztül számos vasi település részesül vissza nem térítendő fejlesztési támogatásban. Németh Sándor, Bük polgármestere elmondta: korrektnek tartja a megyei vezetést a pályázatok elbírálásánál. A városvezetőtől megtudtuk: Bük 200 millió forintot nyert iparterületfejlesztésre, 100 millió forintot a Zöld Város Programra, valamint 50 millió forintot csapadékvíz-elvezetésre. - Külön öröm számunkra, hogy háromból három pályázat kapott pozitív elbírálást - mondta a polgármester. A 200 millió forintos iparterület-fejlesztési prog-ram már az előkészítő fázisába lépett, a helyi állateledel-üzem mögött vásároltak iparterületet, ott építik ki a közművégpontokat, de ezúttal is kiemelt figyelmet fordítanak a csapadékvíz-elvezetésre.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Németh Sándor és Ágh Péter a pályázati eredmények bejelentésén
Fotó: Ohr Tibor

A Zöld Város Program részleteivel kapcsolatban megtudtuk, hogy a projekt során fejlesztik a városháza parkját, sétányokat építenek, növelik a zöldterületeket, korszerűsítik a közvilágítást, de úttest- és járdafelújítás is szerepel a tervek között. A legkorábban a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos projekt indulhat el. Németh Sándor elmondta: ennek finanszírozása több részből tevődik össze. A program összköltségvetése körülbelül 350-400 millió forint, ebből 50 millió forintot biztosít a mostani pályázat. A maradék részt részben állami forrásból, valamint önerőből biztosítják, a tervek szerint augusztusban írják alá a támogatási szerződést, és ősszel kezdődik a csaknem háromszáz napig tartó beruházás. Bük polgármestere elmondta: a pályázati előkészületek az elmúlt két-három évben megtörténtek, a képviselőtestület pedig feltárta azokat a területeket, ahol érdemes fejleszteni. - Turizmus, ipar, infrastruktúra-fejlesztés - sorolta a városvezető, hozzátéve, hogy mindegyik területen igyekeznek helytállni. - Elkötelezettek vagyunk Bük fejlődése mellett - mondta el Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa. A képviselő hangsúlyozta: a legkisebb ügyektől kezdve a legnagyobb fejlesztésekig igyekszik a város mellett állni. - Ennek komoly visszacsatolása, hogy amikor a napokban Bükön voltam, az utcákat járva sok támogató és biztató kézfogást kaptam a helyiektől - mondta Ágh Péter.

- A mostani támogatásoknak köszönhetően megvalósulhatnak a városvezetés fontos célkitűzései, ezért is öröm számomra, hogy Bükre is az előzetes várakozásoknak megfelelően sikerült forrásokat irányítani, hiszen a település három beadott pályázatából mind a három nyert.

Cseszkó Tamás

2017. július 02., 20:10 szerző: Cseszkó Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...