Bük

2017.04.09. 16:58

Változott a pályázati rend

Bük - A büki képviselő-testület döntése alapján idén a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület oszthatja szét az egyéb szálláshely-szolgáltatók közt a 7 millió forintos, minőségfejlesztésre szánt keretet.

Vadas Krisztina

Március 30-tól elérhető az „egyéb szálláshelyek" számára kiírt minőségfejlesztési pályázat - melyet hévízi mintára - a helyi TDM szervezet bírál el. Idén 7 millió forintot szán erre a célra az önkormányzat: ez a büki magánszálláshelyektől befolyt idegenforgalmi adó egy részének visszaforgatása.

Fontos, hogy a pályázók az előző évben, azaz 2016-ban befizetett idegenforgalmi adójuk összegének maximum ötven százalékáig részesülhetnek támogatásban - sikeres elbírálás esetén.

A feltételek között szerepel továbbá a településen működő két szakmai szervezetben való tagság (BBKTE, Büki Szobakiadók Szövetsége) és annak fenntartása is. A fejlesztések és beruházások körét a Nemzeti Tanúsító Védjegy alapkövetelményeit figyelembe véve határozta meg a büki TDM munkaszervezete, ami előrevetíti azt a törekvést is, hogy a pályázattal elősegítsék a koronás minősítéssel rendelkező szálláshelyek körének bővítését.

A pályázat fő célja, hogy a minőségi szálláshelyek számának emelésével növeljék a Bükre, Bükfürdőre érkező, magánszálláshelyeken pihenő vendégek komfortérzetét.

A pályázatot április 18-ig lehet beadni. Akinek a pályázata pozitív elbírálásban részesül, annak a nyár közepéig kell megvalósítani a fejlesztéseket. Ezt követően összesítik a tapasztalatokat, és ennek tükrében dolgozzák majd ki a következő évi kiírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!