Bulivan

2016.07.14. 18:05

Felfelé ívelő pálya az övék - Az angolszász indie-folkot vegyítik a magyar alternatív szövegvilággal

Szombathely - Minden előadónak álma, hogy olyan hangzást vagy stílusvilágot alakítson ki, amely karakterizálja őt.

Gyuricza Ferenc

Tatár Attila, az elmúlt másfél év egyik legnagyobb felfedezettjének számító Bagossy Brothers Company vezetője mondta mindezt lapunknak, hozzátéve, hogy természetesen ők is erre törekedtek, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, a brit indie-folk zene és a magyar alternatív zenekarokra jellemző szövegvilág párosításával ezt sikerült is megalapozniuk. Az erdélyi csapatot a tangóharmonika használata, s a vokálok bátor alkalmazása még karakteresebbé tette.

- Egyértelműen úgy látjuk mi is, hogy felfelé ívelő pálya a miénk - mondta Tatár Attila. - Az elmúlt három év feszes munkája kezd most beérni, köszönhetően többek közt a Cseh Tamás Program segítségének is, hiszen ezt a támogatási rendszert mintha egyenesen ránk írták volna ki. Erdélyben hamar komoly hírnevünk alakult ki, Magyarországon azonban úgy nem akartuk megmutatni magunkat, hogy nem rendelkezünk egy komolyabb lemezzel. Ezen segített a Cseh Tamás Program, amit a Nagy-Szín-Pad! verseny tovább erősített, hiszen azáltal lettünk végleg ismertek, hogy bekerültünk a legjobb 12 zenekar közé.

Tatár Attila azt mondja, ez végleg megnyitotta előttük az utat Magyarországon is. Jelen vannak az összes komolyabb fesztiválon, júliusban 15 koncertből 12-t az anyaországban adnak, köztük olyan kiemelt helyeken, mint a Volt.

- Bárhol léptünk fel eddig, akár egy városnapi rendezvényen, akár egy nívósabb fesztivál valamelyik kisebb színpadán, mindenhol sikerült pozitív reakciókat kicsalnunk a közönségünkből - folytatta a zenekarvezető. - Mi azt szoktuk mondani, nem baj, ha eleinte olyanok jönnek a színpadunk elé, akik nem ismernek bennünket, a lényeg az, hogy maradjanak ott. Ha így történik, azt mi pozitív reakciónak érzékeljük, s ha a koncertünk végére esetleg némi tapsolás és együtténeklés vagy táncikálás is kialakul, az maga a legnagyobb boldogság.

A Bagossy Brothers Company a fesztiválszezont követő időszakot is tervezi már. A zenekar vezetője szerint rövidesen nekikezdenek az új album munkálatainak. A dalok nagyrészt már összeálltak, így ősszel akár stúdióba is vonulhatnak, de vannak egyéb terveik.

- Nem teszünk mást, csak járjuk azt az utat, ami minden más hozzánk hasonló zenekar előtt is áll - magyarázta Tatár Attila. - Nyáron a fesztiváloké a főszerep, ősszel klubturnéra indulunk. Tavasszal volt már egy közös körünk az Esti Kornél és az Elefánt zenekarokkal, hat helyszínen léptünk fel, október-novemberben pedig a Lóci Játszik együttessel megyünk egy 8-9 állomásos körre. Bízunk benne, hogy ezt is támogatja majd a Cseh Tamás Program, de ha mégsem, akkor is megcsináljuk.

Összeállításunkat támogatta:

Címkék#zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!