Bulivan

2010.02.09. 17:35

Halálos motorbalesetet szenvedett a Twisted Tower Dire volt énekese

Szombaton éjjel halálos motorbalesetet szenvedett a Twisted Tower Dire zenekar egykori énekese. Tony Taylor egy útkereszteződésben elvesztette uralmát járműve felett, elesett, s bár viselt bukósisakot, azonban sérülései rendkívül súlyosnak bizonyultak.

Gyuricza Ferenc

A baleset a floridai North Naples városában történt. Egy helyi lap információi szerint a 42 éves énekes egy Harley Davidson típusú motorral közlekedett. Egy utkereszteződésben hirtelen fékezni kezdett, ettől elvesztette uralmát a járműve felett, mely felborult, s az oldalán csúszott tovább, mígnem egy pálmafának ütközött. A bukósisak viselése ellenére is súlyos sérüléseket szenvedett Tony Taylor-t a Fort Myers városában található Lee Memorial kórházba szállították, ám ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Tony Taylor 1999-ben csatlakozott a négy évvel korábban létrejött Twisted Tower Dire zenekarhoz. Az együttes tradicionális heavy metal zenét játszott, dalaiban többek között az Iron Maiden, a Black Sabbath és a Judas Priest hatásai érvényesültek. A zenekar három nagylemezt jelentetett meg, mindegyiket Taylor-ral. A Twisted Tower Dire két alkalommal, 2000-ben és 2003-ban is játszott a leghíresebb európai heavy metal fesztiválon, a németországi Wacken Open Air-en. Tony Taylor depressziója miatt 2006-ban elhagyta a csapatot, ám hamarosan a német Custard élén tért vissza a rockzenei színpadokra. Emellett tagja volt még a Ballistic, az Isen Torr, az October 31 és a Dagger Fist nevű csapatoknak, tavaly pedig egy Rainbow és Deep Purple dalokat játszó formáció frontembereként kezdett el dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!