Négy napon át aranylott a sör

2017. június 19., 07:00 szerző: Vas Népe fotós: Szokol Gábor, Unger Tamás
komment
Szombathely - Ismét ezreket vonzott a Történelmi Témaparkba a Sörfesztivál. A négynaposra bővül rendezvény igazi különlegességeket is kínált a látogatóknak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A tapasztalatok szerint sokan megszerették tavaly a Savaria Sörfesztivált - idén is több ezren látogattak el a rendezvényre. - A visszajelzések azt mutatják, hogy nagy igénye van a szombathelyieknek egy nyárindító fesztiválra - mondta el Farkas Csaba, a rendezvényt szervező ŐrvidékHáz igazgatója. Nemcsak az időtartamban volt változás idén: ellentétben a tavalyi egy színpaddal most már hárommal várták a vendégeket, így minden korosztály megtalálhatta a neki leginkább tetsző stílust. Volt ugyanis DJ és világzenei színpad és egy ír sátor is. Mivel a Bloomsdayjel egy időpontra esett a fesztivál, nem volt kérdés, hogy összevonják a két eseményt - így ír sörkülönlegességeket is kóstolhattak a vendégek, sőt még az ír nagykövet, Pat Kelly is tiszteletét tette a rendezvényen.


Diffell Christopher, Buday Krisztián és Jagodits András többféle sört megkóstolt 	Fotó: Szokol Gábor

Persze jó ételekből sem volt hiány: a lángostól kezdve a sült kolbászon át egészen a töltött káposztáig minden megtalálható volt az étlapon, ami egy ilyen fesztiválra illik - bár meg kell jegyeznünk, nem éppen pénztárcabarát áron. Az ízek viszont mindenkit kárpótoltak: akivel beszéltünk, mind azt mondta, hogy hibátlan fogásokat tálaltak fel eléjük.

Nem túlzás az állítani, hogy a legtöbb embert Charlie pénteki koncertje mozgatta meg. Az énekes most is megmutatta, hogy sosem tudott igazán elszakadni szülővárosától: fél órát csúsztatta fellépését, hogy a Falco-szurkolók is odaérhessenek, és együtt ünnepeljék meg a csapat győzelmét. (A vasárnap esti meccset pedig óriáskivetőn nézhették a fesztiválozók.)


Charlie sokakat kicsábított a Sörfesztiválra 	Fotó: Szokol Gábor

A 16. Fúvóstalálkozót is a fesztivál idejére időzítették: szombat délután fogadta Szombathely Város Koncert Fúvószenekara és dr. Puskás Tivadar polgármester Csepreg, Zalaegerszeg, Sárvár és Szentgotthárd városok fúvószenekarait. A délután folyamán csaknem 250-en zenéltek egyszerre, mindig más-más zenekar vezetőjének vezényletére. Egyúttal itt ünnepelték meg a szombathelyi fúvósok hatvanadik születésnapját is.


A fúvóstalálkozón csaknem 250-en zenéltek egyszerre, mindig más vezényelt 	Fotó: Unger Tamás


Vasárnap este a szintén honi Matyi és a Hegedűs is sokakat kicsábított egy utolsó nagy tombolásra - velük ért véget a fesztivál.

Egy biztos: a szervezők határozott célja, hogy hagyomány legyen a rendezvényből, így már most biztosra vehetjük, hogy jövőre is bőszen emelgethetjük a habzó hagyományos és különleges sörökkel teli korsókat a könnyed nyári estéken - persze csak mértékkel.

 

 

Vas Népe

2017. június 19., 07:00 szerző: Vas Népe fotós: Szokol Gábor, Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...