Bulvár

2016.04.28. 09:44

5 + 1 menő mentő ötlet, ha elfelejtett ballagási ajándékot venni

Összeállításunkban felsoroljuk az összes létező ballagási ajándékot, és még 5+1 ötletet is adunk, hogy ne kelljen üres kézzel érkeznie a nagy napra.

Budai Dávid

Ballagáskor a virágcsokor-ékszer-pénz örök hármasa mindig megmenti a feledékeny rokont, sőt ebből a virágcsokor majdhogynem kötelező tartozéknak is tekinthető. Ezen kívül a ballagási lufik és a csokorba rejtett plüssmackók is igencsak menőnek számít.ű

Fotó: Szendi Péter

Divat jogosítványt és nyelviskolát is fizetni, vagy megvenni a régóta vágyott telefont, tabletet, miegymást. Ez utóbbival azonban érdemes vigyázni, mert volt már rá példa, hogy a szülők egy divatos válltáskát adtak gyermeküknek, ami valójában egy laptoptáska volt. Sírás lett a vége, a szülők meg nem értették, hogy mi van.

A lényeg azonban az, hogy ha van pénzünk, nincs gond, akár még slusszkulcsot is adhatunk a gyereknek, kötelező tartozékként hozzáfűzve, hogy "Édes fiam, apámtól én két pofont kaptam érettségire, úgyhogy becsüld meg magad." Mivel a ballagás már a nyakunkon, öt mentő ötlettel szolgálunk a feledékenyeknek.

1. Sokan a maradandó ajándékokra esküsznek, pedig míg az aranylánc könnyen végezheti egy csatorna alján egy óvatlan mozdulatnál, addig egy igazi élményt nehéz elfelejteni. Ejtőernyős ugrás, bungee jumping, rafting, sétarepülés, tesztvezetés vagy éppenséggel bármi szóba jöhet, ami a ballagónak élményt jelenthet, így akár a kirándulás egy hajdan volt családi nyaralás helyszínére is megfelelő ötlet.

2. Bizonyára nagyon fog örülni a ballagó diák, ha valamelyik nyári fesztiválra kap egy jegyet. Itt azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy a gyerek milyen zenét hallgat, mert egy elektronikus vagy egy rockfesztivál nagyon nem ugyanaz.

3. Sokszor meglepően olcsón lehet kifogni egy-egy wellneshétvégét. Ha emellett döntünk, ne feledjük, hogy senki nem szeret egyedül lubickolni a medencében, úgyhogy kénytelenek leszünk két személyre foglalni.

4. Humorral szinte mindent meg lehet oldani, a ballagás sem kivétel. Ezért a vicces közlekedési tábla, bögre, póló variációi is megfelelőek lehetnek. Igaz, ha névre szóló ajándékot akarunk, akkor – ha csak nincsen hatalmas szerencsénk – meglehetősen el vagyunk késve.

5. Mivel manapság nagyon menő az akkor és most fotó, kiváló ötlet, ha előhalássza gyermeke fotóját, amin éppen a küszöbön ordít, majd kézen fogja az immáron 18 éves gyermekét és lefotózza ugyanott, ugyanabban a pózban. Ezek után nincs más dolga, mint a két képet egymás mellé tenni. Ha már a fotózásnál tartunk, manapság nagy divat fotóutalványt adni a ballagónak, főként, ha lány. Így egy szép napon, amikor a legszebbnek érzi magát, fotósorozatot készíttethet magáról.

Fotó: Szendi Péter

+1 Plusz egy ráadás azoknak, akik igazán olcsón akarják megúszni, hogy elballag a gyerek, hiszen nem csak a gazdagok privilégiuma a feledékenység. Ráadásul ezzel az ötlettel a legmenőbb szülő/rokon címért is indulhatunk. Bár azt még nem lehet tudni, hogy melyik egyetemre vették fel a gyereket, azt már igen, hogy hova jelentkezett. Nincs más dolgunk, mint elkészíteni minden szóba jöhető intézmény környékének a kocsmatérképét. Egy ilyen térképpel a gólyatáborban garantáltan nem lesz gond a beilleszkedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!