Bulvár

2016.05.29. 15:28

5 tuti tipp a napszemüvegünk kiválasztásához

Tudta-e, hogy a gyengébb minőségű napszemüvegek torzíthatnak, ami akár balesetveszélyes is lehet? És azt, hogy melyik lencsék a legpihentetőbbek? Cikkünkből kiderül, mire érdemes odafigyelni, amikor megvásárolja az új napszemüvegét!

Elek Szilveszter

1. CSAK SZAKKERESKEDÉSBŐL VÁSÁROLJUNK!

- Olyan helyen vásároljunk, ahol fel lehet próbálni a szemüveget a vásárlás előtt - osztotta meg velünk Nagyidai Zoltán. - A szakkereskedések egyik előnye, hogy kérhetünk szakszerű segítséget, amelynek köszönhetően sokkal könnyebben és biztosabban tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelő napszemüveget. Ráadásul a szakkereskedésekben lehetőségünk van ellenőriztetni a lencsék optikai minőségét, illetve azt is, hogy valóban megszűrik-e az UV-sugarakat - tette hozzá.

Fotó: Szendi Péter

2. FIGYELJÜNK ODA AZ OPTIKAI MINŐSÉGRE

- Egy jó minőségű napszemüvegnek nem szabad az egyenes vonalakat torzítania - tudtuk meg Somkuthy Balázs optometristától. - A rosszabb minőségű modellek esetében ez sajnos gyakori. Ha a napszemüveget körülbelül fél méterre magunk elé tartjuk, akkor már észrevehetjük, ha nem a valóságot adja vissza. Ha a lencsék torzítanak, az komoly veszélyforrás lehet, hiszen tulajdonképpen nem oda látjuk a dolgokat, ahol valóban vannak - hangsúlyozta a szakember.

3. ILYEN A TRENDI NAPSZEMÜVEG!

- A divatos napszemüveg kerete nagy, a formája pedig minél látványosabb, egyedibb - osztotta meg velünk Nagyidai Zoltán. - A legtrendibb színek a sárga, a lila és a kék. Kijelenthető, hogy minél meghökkentőbb egy modell, annál divatosabb. Ezt igazolja az is, hogy a tükörlencsék talán még soha nem voltak olyan mutatósak és trendik, mint ebben a szezonban. Ezek óriási előnye, hogy mi mindent látunk rajtuk keresztül, de a szemünket nem láthatja senki sem.

4. FONTOS, HOGY NÉHA KOMPROMISSZUMOT KELL KÖTNI A DIVAT ÉS A KÉNYELEM KÖZÖTT!

Nagyidai Zoltán a szürke és fekete színű lencséket ajánlja. - Ezek nem módosítják a színeket, egyenletes szürke szűrőként működnek. A másik szintén ajánlott változat a barna, amely kontrasztfokozó hatású. A szín kiválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe, hogy hol akarjuk használni a szemüveget. Ha például szabadban vagy lakott területen kívánjuk viselni, akkor általános, ha pedig vízparton, magas hegyen, akkor az extrém felhasználáshoz illeszkedő színű lencsét válasszunk. Vigyázzunk a napszemüveg-választásnál a helyes méretre, ugyanis ha túl nagyot vásárolunk, nem tudjuk majd kényelmesre beállítani, ami kellemetlenné teheti a viselését.

5. A TITKOS TIPP: A POLARIZÁLT LENCSE

- A polarizált lencse szinte mindenkinek ajánlható - tudtuk meg Somkuthy Balázstól.

- Viselése különleges élményt biztosít, egyfajta plasztikus képet látunk benne. Pihentető a szemnek, szinte biztosan nem kell hunyorognunk. Ajánlható vezetéshez, horgászathoz, síeléshez és persze rengeteg más tevékenységhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!