Bulvár

2010.01.20. 23:08

A budapesti Costes lett az Év étterme

A budapesti Costes kapta az Év Étterme 2009 díjat, a harminchat fős társadalmi zsűri által odaitélt szakmai elismerést szerdán adták át.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Dining Guide étteremkalauz ötödik éve hirdette meg az Év Étterme címért zajló versenyt, amelynek döntőjébe tíz étterem jutott.

A díjátadó gálán elhangzott értékelés szerint a Sziget fesztivál főszervezője, Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Costes étterem csúcsgasztronómiát, kulináris színházi élményt képvisel.

A díj átvételekor Gerendai Károly megköszönte a nyitás óta az étterem konyháját 2009 végéig vezető portugál Miguel Rocha Vieira munkáját, őt az idén az argentin Nicolas Rafael Delgado váltja, aki számos Michelin-csillagos francia étteremben dolgozott korábban.

Az étterem két tasting (bemutató, kóstoló) menüje:

TASTING MENÜ A

Szigeti Cuvée Prestige Brut

Karalábé krémleves ököruszály tortellinivel
Etyeki Sauvignon Blanc 2007 – Debreczeni Birtok

Szent Jakab kagyló friss és párolt endíviával, korianderes narancsmártással
Chardonnay 2006 – Sauska

Pireneusi tejesbárány gerinc bayeld‐i padlizsánnal, filo tésztába töltött báránylapockával és szárított sárgabarackkal
Tekenőháti Merlot 1999 – Thummerer Vilmos

Fűszeres granité kéksajt fagylalttal
Vörösboros márványozott körte csokoládé morzsán, téli gyümölcschutney‐val, „fromage blanc” fagylalttal
Porto Tawny 10 years – Tay lor’s

A menü ára : 12 000 Ft Ajánlott borokkal : 20 000 Ft

TASTING MENÜ B

Szigeti Cuvée Prestige Brut

Leves trilógia
Hétfürtös Vulcanus Cuvée 2002 – Árvay és Tsa

Tarisznyarák húsa Quinoa szemekkel, zöldalmahabbal és ropogós basmati chips‐szel
Olaszrizl ing Selection 2006 – Villa Tolnay

Kacsamáj brulée barnacukorral és gesztenyehabbal
Rotgipfler Selektion 2005 – Piriwe

Szent Péter halfilé krémes madras currys vajban párolva, tengeri sünnel és skarlátgarnéla emulzióval
Chardonnay 2004 – Chateau Reynella

Őzgerincfilé fűszeres birsalmapürével, sütőtökös gnocchival
Egri Bikavér – Selection 2005 – Gróf Buttler

Brie de Meaux hab, fekete szarvasgomba mártás
Kokashegy – Cabernet & Merlot 2003 – Bujdosó Ferenc

Csokoládé textúrák
Hétfürtös Tokaji Fordítás 2003 – Árvay és Tsa

A menü ára : 20 000 Ft Ajánlott borokkal : 30 000 Ft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!