A Quimby is fellép a Picture On fesztiválon

2012. március 25., 14:24 szerző: Gyuricza Ferenc
Az egyik legkedveltebb magyar zenekar, a Quimby is meghívást kapott az osztrák-magyar határ közvetlen szomszédságában, a burgenlandi Bildein településén megrendezésre kerülő Picture On fesztiválra. A leghangulatosabb osztrák zenei fesztiválok közé tartozó rendezvény augusztus 10-én és 11-én várja a rajongókat.

Az immár több, mint egy évtizedes múlttal rendelkező Picture On első számú fellépője idén a reggae világhírű képviselője, Jimmy Cliff lesz, aki a fesztivál első napján lép színpadra. Az érdeklődők ugyancsak ekkor láthatják a színpadi humoráról is jól ismert Leningrad Cowboys együttest, a multikulturális szemléletű, hazánkban is számos alkalommal megfordult Deladap zenekart, valamint a stoner-rock bécsi képviselőjét, a Solrize nevű formációt is. Ehhez a sorozathoz csatlakozott a Quimby, amely most először kapott meghívást az osztrák fesztiválra.

Quimby - Fotó: archív


A nyitónapon a kisszínpadon a vidám zenés performance-okat bemutató Alf Poier & Die Obersteirische Wolfshilfe és a németországi X-Faktor műsorban nagy népszerűséget szerzett FII fellépése várható.

Másnap a nagyszínpadon a középkori zenét napjaink heavy metal stílusával ötvöző német In Extremo lesz az első számú fellépő, mely nemcsak különleges hangszereket vonultat fel a színpadra, de általában látványos pirotechnikai elemekkel is főszerezi koncertjeit. Szintén a második napi fellépők sorát gyarapítja a punk-rock stílusának már legendás hírű zenekara, az Anti-Flag, míg a kisszínpadra eddig Clara Luzia kapott meghívást.Zeneoldal

Gyuricza Ferenc

Facebook