Bulvár

2016.05.30. 18:00

Bennfentes+ A testnek és léleknek

Főzőverseny, Republic-koncert, Orbán-nap ünnepség - a Bennfentes stábja ismét a legérdekesebb programokon járt.

Nagy Ildikó

BORVERSENY Nemcsak az étkek, a borok is Szent Márton nevével versengtek a hétvégén Szombathelyen. Képünkön dr. Kecskés László főorvos, önkormányzati képviselő ismerkedik egy vörösborral.

SZIMFÓNIA Madaras Gergely, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetőkarmestere az évad végén is mindent belead - így tett a Ravel-próbán is.

ZSŰRI Pammer István, az Európai Borlovagrend magyarországi konzulátusának vezetője és Pető István mesterszakács a Szent Márton nevével megrendezett szombathelyi főzőverseny zsűrijében egyeztetik a szakmai álláspontokat. A hangulat jó, a vélemények ütközéséről szó sincs.

ÁMULAT Bár a szombathelyi Szent Márton-főzőverseny bográcsai alól fölcsapó füst nomád táborok hangulatát idézte, csak néhány lépésnyire kellett eltávolodni a sürgés-forgástól, hogy a természet lágy ölén érezhessük magunkat. Ezt tette a Vas Népe szerkesztője, Varga Nóra, és Vadas Krisztina riporter is. A megörökített pillanat tényleg nem tartott tovább egy hosszú pillanatnál. Hiszen a hírek után szaladni kell. Vajon mi van ott fönn? Csak nem hőlégballonok úsznak a levegőben?

LAZÁN Bár a Fekete-fivérek első diplomájukat tanítóként szerezték, később mindketten egyenruhás hivatást választottak: dr. Fekete Attila (balról) pénzügyőr lett, ma ő NAV vasi adó- és vámigazgatója. Bátyja, Géza kék egyenruhát hord: ő Sárvár rendőrkapitánya. A vásárosmiskei Orbán-napi ünnepségen azonban civil, laza, nyári öltözetben kaptuk lencsevégre a testvérpárt.

LEBEGÉS Farkas Csaba, a szombathelyi ŐrvidékHáz igazgatója a Szent Márton-főzőversenyen is úgy volt jelen, mintha néhány centivel a föld felett járna. Mit néhány centivel: sok-sok méterrel. A szintén Márton nevével megrendezett hőlégballonverseny alkalmával még szép, hogy házigazdaszerepben ő maga is a levegőbe emelkedett. Kicsit tartott a repüléstől, de már tudja, kevés kellemesebb élmény van a világon, mint a hőlégballon kosarában szelni a levegőt.

MAGASBAN Ez a felvétel kivételesen nem hőlégballon kosarából, hanem a celli magas ház tetejéről készült: szombaton este megtelt a Dr. Géfin tér a Republic-koncertre. A zenekar ezúttal sem okozott csalódást a celli rajongóknak, gyorsan magasra hágott a hangulat is a májusi estében.

BOLDOGSÁG Ezt jól kifőzték: a Rotary Club Szombathely kettes számú csapata az EU-gulyással vette le a Márton-főzőverseny zsűrijét a lábáról. A belga marhalábszár, az osztrák hagyma, a francia krumpli és a magyar paprika olyan jól megfér egymással, hogy ez lett a nyertes kombináció. Felvételünkön a boldogság pillanata: Heckmann Ferenc a serleggel. Éljen a sokféleség!

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!