Bulvár

2016.07.28. 07:08

Az ember, akit mindenki szeretett: Bud Spencer

Nem csak a filmvásznon voltak sikerei, a medencében is legyőzhetetlen volt – Egy perc alatt 100 métert úszott. A 86 éves korában elhunyt Bud Spencer bunyózni és enni tudott igazán. Verekedésben nem volt vetélytársa, de evésben egy magyar színész meg tudta volna szorítani, ha akarja.

Budai Dávid

A június 27-én elhunyt Bud Spencer azon kevesek közé tartozott, akit tényleg mindenki szeretett. Persze ki ne szeretne egy olyan embert, akinek neve a kedvenc színészének (Spencer Tracy) és kedvenc sörének (Budweiser) keresztezéséből született. A hosszú évtizedek alatt kiosztott pofonok éppen annyira szórakoztatóak most is, mint három évtizeddel ezelőtt. Bár volt, aki azt írta, önhibájukon kívül ugyan, de állandó társával, Terence Hill-lel tönkretették a western műfaját, mivel utánuk már nem lehetett komolyan venni a távolba révedő szúrós tekintetet. Ez persze egyáltalán nem igaz, hiszen ember legyen a talpán, aki nem veszi komolyon például Clint Eastwoodot, másrészt egy  ilyen logika alapján a Beatles tönkretette a könnyűzenét, mivel utánuk már semmi sem volt ugyanaz. Persze Bud Spencer sem a filmvásznon kiosztott pofonokkal kezdte. Ő volt az első olasz úszó, aki 100 méteres gyorsúszásban egy percen belüli eredményt ért el, és nem mellesleg jogi diplomát is szerzett, sőt helikopterpilóta is volt, de az igazi hírnevet persze a vér nélküli bunyók hozták meg. Bud Spencer a bunyózáson kívül talán az evéshez értett legjobban. Spagettit és hagymásbabot senki a világon nem tudott úgy enni, mint ő. Egyedül a velőscsontevésben volt ellenfele, hiszen az 1971-ben bemutatott Szindbádban Latinovits Zoltán úgy eszi a velőt, hogy azt képtelenség überelni. Az pedig nyilván a véletlen műve, hogy a Bud Spencer magyar hangját kölcsönző Bujtor István a féltestvére volt Latinovitsnak. A 86 éves színész előtt úgy tiszteleghetünk igazán, ha újranézzük a filmjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!