Bulvár

2015.03.16. 14:30

Bennfentes - Rost Andrea áriaestjén, Vujity Tvrtko előadásán jártunk

Ezen a hétvégén Vujity Tvrtko előadásán és Rost Andrea áriaestjén kíváncsiskodott Bennfentes.

Kovács Ágnes

Teltházas rendezvény

KÍVÁNCSISÁG Ezen a hétvégén Vujity Tvrtko előadásán és Rost Andrea áriaestjén kíváncsiskodott Bennfentes. Az ismert televíziós újságíróra rengetegen voltak kíváncsiak. Telt ház előtt mesélte el azokat a történeteket, amelyeket pályája során gyűjtött össze. Szekér Tamást, a Herényi Kulturális Egyesület vezetőjét mégsem a szerző könyveiről, sokkal inkább a Herényi Virágútról faggattuk. Az elnök reméli, szép idő lesz áprilisban az eseményen.

 

Mert kell egy anya-lánya este

 

RAJONGÁS A sokgyerekes családokban nagy a harc, ha a szülők néha a nagyobb gyerekkel külön úton jártnak. A kicsik rossz néven veszik az ilyesmit. Rákos-Stercz Mónika is erről számolt be, amikor összefutottunk vele az MMIK alulájában. A Vas Népe olvasói jól tudják, hogy Móniék családjában öt gyerek nevelkedik. Sajátjaik mellé nevelőszülőként fogadtak testvéreket. Tvrtkot nagylánya, a tizenkét éves Julcsi és ő is szereti, nem volt hát kérdés, eljöjjenek-e az újságíró előadására.

Az opera szerelmese

VARÁZSLATOS Németh Istvánné, Anikó néni, kiváló tanító. Nemrég nyugdíjba ment, így több ideje marad a kulturális rendezvényekre. Puccini-rajongóként jött el Rost Andrea lemezbemutató koncertjére.

Júlia és Cso-Cso-szan

VILÁGSZTÁR A Bartók Teremben a csodálatos Rost Andrea, szinte baráti közvetlenséggel mesélt élete szerepeiről a zeneszerető közönségnek. Mivel a Colours című lemezének anyagát is Kovács János karmester dirigálta számára külön öröm, hogy ezt a turnét vele együtt élheti át. Megtudhattuk, hogyan kevert le egy óriási maflást a művésznő a csodálatos Gregor Józsefnek a Don Pasqualéban, és azt is, mit kell tenni, ha egy énekesnek ott is dolga akad néha, ahová szerepe szerint valójában nem rendezik. Mozart, Puccini és Donizetti áriáit szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a közönség.

Sok ismert ember jár oda

UTAZÁS Németh Veronika, a sárvári ötcsillagos szálloda marketing menedzsere jókedvűen érkezett a világutazó riporter előadására. Azt mesélte, kifejezetten kedveli Tvrtko történeteit. A televízióban figyelemmel kísérte a műsorát, de a könyveit is gyakran lapozgatja. A szállodában sok ismert személyiség megfordul, mindnyájan nagyon kedvesek, diszkrécióra vágyva, szinte észrevétlenül vesznek részt a hotel életében.

A turnén a szimfonikusok kísérik

TURNÉ Rost Andrea, turnéjának első állomásán, Székesfehérváron is a Savaria Szimfonikus Zenekarral lépett fel. A muzsikusok szerint mindig öröm egy ilyen nagy tehetségű művésszel fellépni. Badics Krisztina, oboaművész mesélte, ő ugyan csak az est második felében játszik, mindig meghallgatja az egész koncertet.

A kultikus védjegy

SAPKÁBAN Az előadás előtti percekben még kijött az aulába az est főszereplője. Vujity Tvrtko nyilván megszokta, hogy fényképezik, így szívesen lett a Bennfentes modellje. Készségesen tűrte a kérdéseket és persze a kultikussá vált sapkát is megvizsgálhattuk egészen közelről. A dedikáláson szívesen fotózkodott a rajongókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!