Bulvár

2014.12.22. 14:35

Bennfentes - Egy év mérlege

Tavaly novemberben indult a Bennfentes. Egy év alatt rengeteg eseményen vettünk részt. Úgy gondoltuk, az esztendő utolsó napjaira válogatunk néhány számunkra kedves képet.

BABAVÁRÁS Egyik kedvencünk nyáron készült, az akkor még harminc hetes várandós színésznőről, Alberti Zsófiról. Az eső bezavarta a kertmozizókat, de mi még a teraszon örökítettük meg a házaspárt. Endrődy Krisztián, Alberti Zsófi és a kis pocaklakó Misi háborítatlan ölelésben.

VARÁZSLATOS Veres Éva ötvösművész kiváló érzékkel választja ki, mit mihez visel. Egyszerű áttört fényes kis feketéhez bombasztikus piros cipőt húzott.

ZENEVÁROS A Lamantin Jazz Fesztivál és Tábor minden évben kiemelkedő fontosságú rendezvény Szombathely életében. Ilyenkor nyüzsgő nagyvároshoz hasonlóan megtelnek a teraszok, kényelmesen ejtőznek a turisták, mindenki a fesztivál bűvöletében él. Képünkön Hassan Shakurt, a bőgő királyát örökítettük meg nagysikerű koncertjén.

NASI Huber László, Kőszeg város polgármestere az Orsolya-napi vásárban nem tudott ellenállni az Írottkő Natúrpark Egyesület standján illatozó süteményeknek. Azt mondta, nem kóstol répatortát, sem gesztenyés finomságot, sokkal inkább enne egy kis sajtos száraz vendégvárót. Minden kívánsága így teljesüljön! A hölgyek azonnal többfajta sajtos ínyencséggel kedveskedtek neki.

GRILL A kerti sütés igazi férfiaknak való nyári tevékenység. A fűnyírás, sövényvágás, permetezés általában szintén az ő feladatuk, a főzés azonban igazi kreatív tevékenység. Szőke Zoltán, a Barátok közt népszerű sztárja Szombathelyen vendégeskedett nyáron és Somos Péter látszerész mesterrel együtt jól átsütött flekkent készített a szülinapi parti vendégeinek.

ISEUM A nyári szezon egyik legfényesebb pillanata az Iseumi Szabadtéri Játékok bemutatója volt. A Traviata és a Rómeó és Júlia egyaránt óriási sikert aratott. Sokan jöttek gyerekekkel, nagycsaláddal. Így tett városunk polgármestere dr. Puskás Tivadar is, aki feleségével dr. Mikó Katalinnal és kis unokájával, Széplaki Leventével érkezett a római szentélybe. A kapunál Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója fogadta a nézőket és kis tájékoztatót is tartott az előkészületekről.

LEGENDA Elég nehezen tűröm, ha várnom kell valakire, májusban azonban nem esett nehezemre. Fotós kollégámmal időben érkeztünk a helyszínre, de a szervezők elmondták: Charlie csak később érkezik. A zenész olyan barátságosan, kedvesen fogadta a Bennfentes stábját, hogy egyáltalán nem bántuk a várakozással töltött időt, úgy éreztük: megérte. A legendás muzsikus mesélt a pályakezdés éveiről, a legnagyobb bulikról, a családjáról és arról is, hogy kötődik a megyénkhez. Legszívesebben persze a nagyapai státusz örömeiről szóló sztorikat osztotta meg velünk.

Fotó: Zergi Borbála, Szendi Péter, Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!