Bulvár

2016.09.12. 18:58

Bennfentes extra - Terepasztal és terepjárás

Terepre mentünk. Terep az, ahol történik valami. És a mögöttünk hagyott hétvégén megint sok minden történt: voltunk izraeli vacsoraesten a szombathelyi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében, vasútmodellek egyesületi bemutatóján a Weöres Sándor Színházban, a zenével megtöltött GaLiba Fesztiválon a megyeszékhely Fő terén. Egyik terep jobb, mint a másik: csupa-csupa élet, ellesett pillanatokkal.

Ölbei Lívia

A Rózsaszín Párduc

DIZÁJN Nógrádi Gergely kántor, a „zsidó Pavarotti” színes egyéniségére a zakóival is rátesz egy lapáttal. A szombathelyi vacsoraesten elfogyasztott egy kék, egy fehér – és egy rózsaszín zakót is.

A színpad túloldalán

IDILL A szombathelyi énekesnő, Gáspár Eszter szerelmével, Szanati Mátyással és unokahúgával kivételesen a színpadon túlról figyelte szintén énekesnő barátnőjét, Danics Dórát, amint elkápráztatja a szombathelyi közönséget a magyar dal napján. Néha jólesik egy kicsit megpihenni, és a másik oldalról szemlélni a világot – valahogy így érezhetett Eszter is a napsütéses vasárnap délutánon.

A rézkarcok királynője

GRAFIKUS Nem hiányozhat egyetlen Hacukáról sem a rézkarcok királynője: S. Horváth Ildikó grafikusművész. Nemcsak kínál, hanem válogat is: szombaton ugyancsak kincsekkel távozott.

Otthon vannak a színházban

TETSZIK Kapornaki Rita nyilván nem a vasútmodell-kiállításra indult: a Weöres Sándor Színház a munkahelye, ahol ő a készülő Ahogy tetszik-előadás rendezőasszisztense. A Shakespeare-vígjáték rendezője Horgas Ádám. A pénteki szusszanásnyi próbaszünet viszont arra is jó volt, hogy Marcival kicsit körbenézzenek a terepasztalokon. Terepasztal a színház is: az élet terepasztala.Van az úgy, hogy nemcsak a színpadon történnek csodák,hanem a színházi aulában is.

Így nosztalgiázott a zongorista

ZONGORAKÍSÉRŐ Márkus Katalin éppen azokról a régi időkről mesélt, amikor még a zongoristák és énekesnők izgalmas életét élte. A vacsora végeztével aztán a társaságból egyszer csak valaki unszolni kezdte, hogy üljön oda a billentyűk mögé. Megtette. Így történt,hogy nagy, közös énekléssel zárult a szombathelyi Magyar-Izraeli Baráti Társaság vacsoraestje.Katalin azt játszotta,amit a közönség kért. Amikor ez a fotó készült, még maga se gondolta volna.

Soha-soha nem lehet megunni

NAGYMAMA Bizony, elkel a nagymama akkor is, amikor a gyerekek szeretnének eljutni a vasútmodell-bemutatóra. Balra Simonné Terimama, aki az unokáival, Simon Barnabással és Leventével érkezett a színházba. Nem először látnak ilyet, már nagyon várták.

Kacér és kedves

PRIMADONNA Székelyhidi Hajnal operaénekes kacér operettslágerekkel keltett vágyakozást Szombathelyen.Nem a műfaj számít, hanem az előadói minőség.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!