Bulvár

2016.11.07. 18:00

Bennfentes - Találkozni mindig jó

Találkozások, beszélgetések, összegzések, tervek, jubileumok, születésnapok, meglepetések. Bőven volt részünk ebben is, abban is az elmúlt héten. Mert néha meg kell állni a sodrásban, szétnézni: mit végeztünk, mit tervezzünk, merre járunk, hol tartunk, mire is vágyunk. Voltak nagy ölelések, emlékidézések, nevetések és könnyek; vagy talán csak a negyven gyertya lebbenő fénye játszott velünk? Jövőre veletek ugyanitt, ugyanígy. Vagy inkább kicsit előbb.

Ölbei Lívia

Pontosan így tetszik

Aki élőben is látni szeretné Hartai Petrát, a WSSz színésznőjét, az Akacs 7-ben a helye. Ahogy tetszik a nagyszínpadon, ma este is! A Shakespeare-vígjátékban Petra a főszereplő.

Ünnepi ANTALógia

Antal László tanár 70. születésnapjára nagy meglepetéssel készültek, nem csak a körmendi néptáncosok. A felújított színházteremben Antal-koreográfiák váltották egymást, varázslatos sokszínűségben. Ezek itt a találkozás pillanatai, a „főkolompos” Korbacsics Tiborral.

Mindenből lehet műalkotás is

A Rumi Rajki Műpártoló Kör fennállásának 25. évfordulóját köszöntő kiállításon se szeri, se száma nem volt a köszöntőknek a Szombathelyi Képtárban. A jeles alkalom persze megkívánta a koccintást is. És ahogyan mellékelt felvételünk mutatja, a képtárban még az ünnepi sütemény is átváltozhat műalkotássá, ha nem is az örökkévalóságra kacsintva. Mert művészet ide vagy oda, végül nyilván elfogyott, az utolsó darabig.

Nem hagyta volna ki

A 96. évében járó festőművész, Csonka Ernő a világért nem hagyta volna ki a Rumi Rajki Műpártoló Kör 25. születésnapját ünneplő képtári tárlat megnyitóját. Járt a külön köszöntés.

Legyen még sok ilyen szép!

Történelmi pillanatoknak lehettünk tanúi a sitkei művelődési házban: a 15 éve Celldömölkön működő Soltis Lajos Színház – korábban Sitkei Színkör – az elköltözése óta most először szervezett találkozót létrejöttének helyszínén. És ha már így alakult, a színkör egyik kulcsemberét, Ihász Csillát is jól megünnepeltük: „Boldog, boldog, boldog születésnapot! Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!”.

Művek és pártolóik

Cebula Anna művészettörténész, a képtár igazgatója a házigazda nevében köszöntötte a Rumi Rajki Műpártoló Kör tárlat nyitóján a vendégeket. Márton is több változatban megjelent.

A viszontlátás nagy örömével

A sitkei kultúrházban régi színkörösök örültek meg egymásnak. Ihász Csilla művelődésszervező a boldogság pillanataiban.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!