Bulvár

2017.07.31. 15:20

Bor folyik majd Vasvár főtéri kútjából

VASVÁR - Ismét különleges attrakció jelzi a Békenapot. A Város Bora folyik majd a Királyok Kútjából a Fő téren.

Pogács Mónika

- Egyelőre csak annyit árulok el róla, hogy egy vörösbor nyerte el idén a Város Bora címet. Ebben az esztendőben először hirdettünk versenyt a helyi szőlősgazdáknak. A különböző kategóriákba hat termelő 14 fajta bort nevezett - mondta el Tóth Balázs polgármester.

Tóth Balázs elárulta: vörösbor folyik majd a kútból a Békenapon. Hangsúlyozta, hogy a a Rétesfesztiválon derül ki, kié a Város Bora, amelyet itt kóstolhatnak a látogatók, a helyiek Fotó: Vincze Kornél

A Város Bora cím birtokosának nevét a Rétesfesztiválon árulják el a szervezők. A győztes nedűt augusztus 12-én kóstolhatja meg a nagyközönség a Fő téren. A Királyok Kútjában erre a napra az ivóvízellátást kiiktatják. A káva alatti zárt részbe ezután kerülnek a bort tartalmazó kannák. Azt kötik a rendszerbe a szakemberek. Ezután a kút díszes rézgombjainak megnyomásával folyik majd a csapokból a vörösbor. A gasztronómia mellé kultúra is jár majd. A Fő téri borkóstoláshoz a bordalokat egy verőcei kórus szolgáltatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!