Bulvár

2015.07.16. 11:10

Egy felirat, amely jól mutatja, hol áll a hazai vendéglátás

A Vas megyei és a balatoni vendéglátóipari helyzetre is jellemző az a fotó, amely rohamosan terjed a facebook szakács, marketing és más szakcsoportjai között. Mit szólnak hozzá a vendéglátósok?

Kerekes Béla

A képen látható feliratot egy alacsonyabb kategóriájú étteremben készítette az egyik vendég. A felirat arra szólítja fel a vendégeket, hogy legyenek kedvesek a pincérekkel, mert felszolgálót még mindig könnyebb találni, mint vendéget.

Bár a táblával, mint módszerrel nem értenek egyet az általunk megkérdezett vasi vendéglősök (akik névvel nem szerették volna kommentálni a történetet), tartalmával valójában egyetértenek. Az egyik büki étterem tulajdonosa hozzátette: szakácsot is igen nehéz találni, mivel ha valaki már megbízható színvonalon képes palacsintát sütni, 1500 eurót tud keresni a határ másik oldalán.

Több szombathelyi vendéglátóhely facebook oldalán és portálján is láthatjuk: folyamatosan keresnek felszolgálót, csapost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!