Bulvár

2017.04.19. 08:09

Ezt a lövői papagájt lehetetlen befogni! – Videóval

Szombathely – Ez a szemrevaló pennant papagáj elhatározta: szabadon fog élni!

Elek Szilveszter

A papagáj úgy gondolta, hogy jó mulatság lenne kicsit szórakozni az emberekkel. Mivel csak csodálni tudtunk, befogni nem mertük, ezért értesítettük a Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesületet, és Ajkay Ádám nemsokára meg is érkezett.

Bár Ádám profin kezelte a helyzetet, és mindent megpróbált, ezt a madarat mégsem sem sikerült beleterelnie a hálóba. A pennant a neki kikészített gyümölcsökhöz serényen odabattyogott, bezzeg, amikor elindult felé a srác, szép lassan elindult a másik irányba – de csak pontosan annyit távolodott Ádámtól, amennyivel az közelebb ért hozzá.

Aztán megelégelte az akciót, és amikor a befogásához már csak egy apró mozdulat kellett volna, az akció utolsó pillanatban egyszerűen átröppent a szomszédos fára.

Az ilyen madarak befogása egyébként kiváló türelemjáték – készítsünk nekik gyümölcsöket tálba, tegyük ezt bele kalitkába, és ha az ékes tollú kicsit is éhes, előbb-utóbb arra vetemedik, hogy bemerészkedjen a „rácsok közé". Innentől kezdve már elég könnyű dolgunk van...

Ha Ön is lát olyat Vas megyében, ami felháborítja, elszomorítja vagy éppen jókedvre deríti, esetleg jó példának szánja, küldje el videóját a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!