Bulvár

2016.10.19. 16:20

Gagarin a mozikban

Szombathely- Három év késéssel, de megérkezett hozzánk is a Gagarin című film, amely a világ első - és szovjet - űrhajósának életét dolgozza föl. Mától az Agora - Savaria mozi műsorán.

Ölbei Lívia

Jurij Gagarin 1961. április 12-én Bajkonúrból kilőve, a Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet, aztán sikeresen landolt egy Engelsz nevű kisváros mellett. Többé nem vett részt űrutazáson, 1968-ban repülőgép-balesetben halt meg. Róla szól az az orosz film (Kremlin Films), amely elkészülte után három évvel most megérkezett Magyarországra.


Jurij Gagarin szerepében Jaroszlav Zhalint látjuk Fotó: Agora

Mától a Savaria mozi műsorán - a Lány a vonaton című amerikai thriller, az Ernelláék Farkaséknál című új magyar filmsiker vagy éppen az érettségi című román-francia-belga dráma társaságában. De választhatjuk az Infernót is, amelyben a kódolvasó zseni Langdon professzor (Tom Hanks) visszatér, és ezúttal valószínűleg megmenti az egész világot. Éppen itt az ideje, hogy akcióba lépjen.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!