Gyönyörű felhőket és szivárványt hozott a hidegfront Kőszeg fölé – Mutatjuk!

2017. június 05., 08:15 szerző: Bakos Ágnes fotós: Ráduly László
komment
Lehűlést nem, de kevés csapadékot hozott a hidegfront pünkösd vasárnap Vas megyébe. A folytatás is változékonynak, de nyáriasnak ígérkezik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Lokálisan alakulnak ki záporok és zivatarok – ez jellemző a nyarakra, így nehéz pontos csapadékösszeget megállapítani. Az biztos, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos szombathelyi állomásán egy milliméter volt a 12 órás csapadékösszeg vasárnap.

Ázott Gencsapáti is, de a fesztiválhangulatot nem rontotta az időjárás.

Szombathelyen a maximum hőmérséklet 29 °C lett vasárnap, Kőszegről 30,5 °C-ot jelentettek. Kisebb megszakításokkal 17óra 48 perc és 21 óra 20 perc között áztatták záporok Kőszeg környékét. Az ebben az időben kialakult sötétszürke felhőkről, a kísértetiesen narancssárga naplementéről küldött fotókat Ráduly László meteorológiai észlelő. A hivatal feljegyzés szerint 20 óra 40 perckor színesítette a zivataros eget szivárvány Kőszeg felett.

Pünkösd hétfőn a Dunántúlon a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, a Dunától keletre várható elsősorban zápor, zivatar. Térségünkben mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, késő estére 17 és 22 fok közé hűl a levegő.

Bakos Ágnes

2017. június 05., 08:15 szerző: Bakos Ágnes fotós: Ráduly László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...