Bulvár

2016.07.13. 17:57

Hamarosan Vas megyét is ellepik a pokémonok - 3 szabály, amit tarts be ha letöltöd Pokémon Go-t!

Csupán napok kérdése és Európában is elérhető lesz az ingyenes Pokémon Go mobil alkalmazás, amely pár nap alatt hódította meg az okostelefonok tulajdonosait. Mielőtt mi is nekiállnánk zsebszörnyekre vadászni, fontos betartani néhány szabályt a testi épségünk megóvása érdekében!

Rákos Bianka

Sokak szerint a Pokémon Go egy hatalmas lépés a virtuális valóság elterjedése felé. A játék arra hivatott, hogy lakásunkból kimozdulva, valós helyszínekről gyűjtsük be kedvenc pokémonjainkat, amelyek néha elég bizarr helyeken is előbukkanhatnak. Az internet már napok óta tele van a vicces vagy éppen bizarr pokémonvadászós történetekkel, hiszen volt olyan, aki kis híján a csatornába esett, de még holttestet is találtak játék közben. Az okostelefon folyamatos nyomkodása számtalan balesetet okozhat, ezért érdemes megfogadnunk pár jó tanácsot, mielőtt belevágunk a vadászatba.

1. Mindig nézz körül!

Talán elsőre furcsa, de külön fel kell hívni erre az alapvető közlekedési szabályra a figyelmet, hiszen sokan annyira belefeledkeznek a játékba, hogy a külvilág teljesen megszűnik számukra. Sem az autósok, sem a rendőrök nem örülnek annak, ha egy telefont nyomogató holdkóros siet át előttük a piroson. Egy csonttörést a cuki Pikachu sem ér meg.

2. Ne menj bizarr helyekre!

A Pokémon Go képes a felhasználót olyan területekre vezetni, ahova épeszű ember be nem tenné a lábát. Bemenni az erdőbe és eltévedni nem túl jó móka, főleg nem egy virtuális szörny kedvéért. Amerikában egyébként már számtalan pokémon mester vált rablás áldozatává, hiszen a bűnözők kihasználják, hogy a játékos elhagyatott területre merészkedik.

3. Kizárólag biztonságos forrásból szerezd be a Pokémon Go-t!

A játék eddig csak néhány országban érhető el, így a türelmetlenek különböző, nem túl biztonságos helyekről szerzik be a programot. A nagy népszerűséget kihasználták a hackerek, és olyan verziók is keringenek a neten, amelyekbe vírust csempésztek. Mielőtt letölti a Pokémon Go-t, győződjön meg arról, hogy az alkalmazás nem fér hozzá a személyes adataihoz, vagy várja meg a hivatalos magyar megjelenést.

Ha megfogadjuk a tanácsokat, rendkívüli élmény lehet a játék. A készítők igyekeztek a fontos állomásokat emléktáblák és szobrok közelébe tenni, így amellett, hogy begyűjtünk egy ritka pokémont, még művelődhetünk is. A mozgás pedig egy másik hatalmas előnye a Pokémon Go-nak hiszen a lusta "kockákat" is sétára csábítja. Kellemes vadászatot kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!