Bulvár

2017.08.07. 17:10

Jubilál a Körmendi Polgárőr Egyesület - Húsz éve vigyázzák a rendet Körmenden

KÖRMEND - Húsz éve van jelen a közéletben a polgárőrség. Az idő bizonyította, szükség van rájuk, és megfelelnek az elvárásnak.

Kozma Gábor

A Körmendi Polgárőr Egyesület a Rendészeti Szakgimnáziumban ünnepelt, az eseményen ott volt Czvitkovics Gyula alpolgármester, szakbizottsági elnök, Kercsmár István rendőr alezredes, a helyi kapitányság osztályvezetője, valamint Molnár Sándor, a körmendi polgárőrség elnöke. Molnár Sándor részletesen beszámolt az egyesület munkájáról, elért eredményeiről. Mint mondta, tavaly a polgárőrségre is nagy feladat hárult az egész országra kiterjedt migrációs helyzet miatt. A körmendi polgárőrök gyalogosan, motorkerékpárral, gépkocsival teljesítettek bűnmegelőzési céllal figyelő-jelző szolgálatot a város területén. Munkaterületük volt a vasút- és buszpályaudvar, a Szabadság tér és környéke, iskolák, óvodák, a Rába-part, a városi strand, a kiskertek, az MTE-pálya, a Várkert. Járőröztek a kistérséghez tartozó azon településeken is, ahol nem működik még polgárőrség. A rendkívüli helyzetre való tekintettel kiemelkedően teljesített Biczó Péter és Bugsy névre hallgató, ORFK-vizsgás német juhászkutyája. Biczó Péter aktív részt vállalt Németh Tamás polgárőr társával együtt a motorkerékpáros járőrszolgálatban is. Az elnök beszámolójában kitért a 2017. évi egyesületi feladatokra is. Ezután Kercsmár István a körmendi rendőrkapitányság képviseletében megköszönte azt az áldozatos munkát, melyet a polgárőrök végeztek Körmend város és térsége közbiztonsága érdekében. Czvitkovics Gyula alpolgármester a köszönet mellett kiemelte, hogy az önkormányzat a jövőben is erkölcsi és anyagi támogatást nyújt a körmendi polgárőröknek.

Biczó Péter és Németh Tamás a hű járőrtárssal, Bugsyval  Fotó: Jámbori Tamás

Ezután az alpolgármester jubileumi emléklapokat és tárgyjutalmakat adott át a 20, 15 és 10 éves kiemelkedő polgárőr-tevékenységért. 20 éves kiemelkedő polgárőrszolgálatért emléklapot és önkormányzati tárgyjutalmat kapott: Molnár Sándor elnök, Biczó Péter elnökhelyettes, Boross László, Dremmel István, az fb elnöke, Mesterházy Miklós, Nagy Béla és Németh Zoltán polgárőrök. 15 éves kiemelkedő polgárőrszolgálatért emléklapot és önkormányzati tárgyjutalmat kaptak Dévai András János, Gelesits Bernadett, Habda Tamás, Németh István és Sütő Miklós polgárőrök. 10 éves kiemelkedő polgárőrszolgálatért emléklapot kapott: Dévai Andrea Mária, Dévai Katalin Borbála és Mérei Péter polgárőr. Végül Molnár Sándor leköszönő elnök tekintett vissza az elmúlt 20 évre.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!