Koccintás után irány a stúdió – Hazai pályán zárja az évet az Ocho Macho

2016. december 27., 20:37 szerző: Nagy Ildikó
komment
Szombathely - Hazai színpadon, a Cinema Caféban búcsúztatja az óévet december 30-án az Ocho Macho. Aztán stúdióba vonulnak, készül az új lemez.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Pörgős évük volt a fiúknak: a 2015-ben a Sziget fesztivál nagyszínpadáig jutó Ocho Macho az idei évet Hollandiában kezdte, ahol az Eurosonic Noorderslag Fesztiválon zenéltek. Utána sem álltak meg: talán nem is volt olyan jelentős fesztivál Magyarországon, ahol ne játszottak volna. Az országhatár sem jelentett nekik akadályt: az idén négyszer léptek fel Erdélyben, ahova - a nagy távolság ellenére - mindig örömmel és szívesen mentek, hiszen nagy szeretettel fogadták őket. És bár azt pontosan nem tudják, hány kilométert „tekertek” a zenekari buszba, a banda frontembere, az élő zene egyik hazai nagyköveteként is meg-megnyilvánuló Kirchknopf Gergő jól emlékszik arra, amikor a Hargitán túlról kellett Sopronba sietniük a Volt fesztiválra.

Fotó: Ocho Macho

És bár a novemberi budapesti nagykoncertjüket ugyancsak az idei év nagy dobásai között emlegetik, a fiúkról itt, Vas megyében mindenki tudja, hogy a hazai fellépések is nagyonb fontosak számukra. Nem felejtik, honnan indultak, így nem telik el úgy év, hogy ne hallhatná-láthatná őket élőben a kőszegi közönség. Hagyomány az is, hogy az óévet hazai színpadon búcsúztatják: december 30-án, pénteken a Cinema Caféban játszanak vasi rajongóiknak, akik először hallhatnak majd néhányat az új dalok közül. Merthogy az új év új lemezt hoz a zenekarnak: januárban stúdióba vonulnak, és márciusban is legfeljebb addig jönnek elő, amíg kirepülnek Londonba, ahova először - de reményeik szerint nem utoljára - hívták őket koncertezni.

Jövőre egyébként fénytechnikában is „brillíroznak” majd a fiúk: koncertjeiken ugyanis egy profi cég gondoskodik majd a látványról. Az új lemezről egyelőre annyit árul el Gergő, hogy reményeik szerint nem fognak benne csalódni a rajongók, már csak azért sem, mert a dalok az El mundo fantástico hangulatát idézik majd: lesz bennük napsütés, vidámság, minden, ami a jó kedvhez kell. Addig is: készüljön mindenki a 30-ai huppogásra! Kezdés 21 órakor, a bemelegítést a kőszegi Big Boxra bízták.

Nagy Ildikó

2016. december 27., 20:37 szerző: Nagy Ildikó

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...