Bulvár

2016.09.17. 16:05

Megnősült az ország legtürelmesebb rendőre - Ott voltunk a szombathelyi esküvőn, mutatjuk!

Kardos esküvő volt szombaton a szombathelyi városházán: Klement Szabolcs, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának járőrvezetője - akinek a végtelenül türelmes rendőri intézkedéséről készült videó nemrég bejárta az internetet - feleségül vette Boda Georginát, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának járőrét. Az esküvő után lánykérés is volt, de ne szaladjunk előre...

Nagy Ildikó

A lányos háznál, a szombathelyi 11-es Huszár út 100. számú ház előtt délután háromkor ragyogó napsütés és terített asztal várta a díszegyenruhába öltözött körmendi vőlegényt és családját. Elsőként Ruzsás Richárd vőfély érkezett követként, majd miután meggyőződött róla, hogy a menyasszony nem gondolta meg magát, kikérte a lányt. Közben előlépett egy kisfiú, Pavelkovits Noel, a menyasszony unokaöccse, aki megígértette a vőlegénnyel, hogy boldoggá teszi és mindig szeretni fogja Ginát.

Egy koccintás a nagy esemény előtt, és már indultak is a városházára, a menetet rendőrautó vezette. A városházánál ugyan eleredt az eső, de valahogy mindenki tudta, érezte, hogy mire odabenn kimondják a boldogító igent, a nap is újra kisüt. A jegyespár a Szabolcs váltásában szolgáló rendőrök díszsorfala között vonult be a házasságkötő terembe, mindkettőjüket a tanú kísérte: Ginát a nagybátyja, Pomper Tamás; Szabolcsot pedig a keresztapja, Horváth Tibor, méghozzá szintén egyenruhában, hiszen az ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság körmendi kirendeltségének polgári védelmi felügyelője.

 

Az igen kimondása után a gyűrűk is előkerültek, ám ezúttal nem díszpárnáról vagy ezüst tálcáról, hanem a rendőr kollégáknál lévő Kossuth-szablya pengéjéről.

A ceremónia után tényleg kisütött a nap, és az ifjú házasok a városháza előtt vonultak végig a kivont és felemelt szablyák alatt, ahol Szabolcs első számú elöljárója, Szabó Zoltán főtörzszászlós, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának szolgálatparancsnoka kívánt elsőként sok boldogságot az ifjú párnak. És akkor következett az újabb meglepetés: a főtörzszászlós felszólította Zsebe József címzetes rendőr főtörzsőrmestert, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságához tartozó határrendészeti alosztály  járőrét, hogy lépjen ki a díszsorfalból, és teljesítse különfeladatát. És akkor Zsebe József letérdelt az ifjú férj nővére, Petra lábai elé, megkérte a kezét, és ujjára húzta a jegygyűrűt. A násznép előtt titokban tartott akciót nagy taps követte, majd a menet a főtéri nagysátorból kiszűrődő horvát muzsikára vonult át a székesegyházba.

Gina, aki - ahogy egykori szomszédként e sorok írója is tanúsíthatja -  kislány korától rendőrnek készült, tisztában van vele, hogy valóban a legtürelmesebb ember felesége  lett, mint mondja, Szabolcsot tényleg nem lehet kihozni a sodrából.

Az ifjú pár a Jókai utcában egy rendőrségi szolgálati lakásban kezdi meg  közös életét. Sok boldogságot nekik!

Címkék#esküvő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!