Bulvár

2014.08.21. 12:14

Mission Impossible 5: Bécsben forgat Tom Cruise

Akinek bejön a világot megmentő szuperhős Tom Cruise által megformált figurája, az akár össze is futhat kedvenc sztárjával az osztrák fővárosban.

Török Tibor

Az amerikai színész szerdán érkezett Bécsbe, hogy a Mission Impossible ötödik epizódjának forgatására.

Eredetileg csak csütörtökre várták, de Tom Cruise magánrepülője már szerdán a bécsi repülőtéren landolt, a rajongók nagy örömére, számolt be a Kurier internetes kiadása. Az amerikai sztár - aki nem mellesleg nagy rajongója az osztrák fővárosnak  - az operaházat (Wiener Staatsoper)  választotta az új flimjének egyik helyszínéül.

Arról egyelőre csak találgatások vannak, hogy milyen szerepet szám a patinás épületnek (az előző részek alapján valami csavar biztos lesz a dologban), mindenesetre a stáb már meg is szállta a környékét (több helyen útlezárásokra kell számítani). Az opera Facebook-oldala szerint a szakemberek különböző világító berendezéseket, egyéb eszközöket szerelnek fel az épületre - a stáb több 250 emberből áll.

A színész egyelőre a dublőreinek kiválasztásával foglalkozott, csak jövő szombaton áll a kamerák elé. A Krone Zeitung úgy tudja, nem ez az egyetlen bécsi forgatási helyszín, az új gazdasági egyetem campusán is rögzítenek néhány jelenetet a filmkészítők.

Az osztrák lapok beszámoltak arról is, hogy a Vienna Film Commission (Bécsi Filmbizottság) tavaly október óta dolgozott azon, hogy a filmesek Bécsben is vegyenek fel jeleneteket, ez ugyanis komoly reklámértéket jelent a császárvárosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!