Bulvár

2017.07.05. 16:20

Mosolyalbum készül - A dr. Bohócokat segítik a különleges fotógyűjteménnyel

SZOMBATHELY - Gyűlnek már a fényképek a Mosoly-albumba: különleges fotók gyerekekről. Jótékonysági árverésre kerülnek majd a képek, a kedvezményezett a Dr. Bohóc Mosolyszol-gálat.

Bakos Ágnes

Egy szombathelyi anyuka, Kovács Viktória gondolt egyet: szeretné segíteni a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot. Az előzmény az, hogy kisfiával, Gergővel voltak a Markusovszky kórházban, akkor találkoztak a bohócok "rendelésével". Gergő arcára mosolyt csaltak a vidám figurák, az édesanya pedig csak sírni tudott örömében, hogy milyen sok kedvességet és örömet hoztak nekik a dr. Bohócok. Aztán vége lett a kórházi napoknak, hazatértek Gergővel, de az édesanyát csak nem hagyta el a gondolat: segíteni kellene a szolgálat munkáját, valamilyen módon.

 

Egy fotóárverés ötlete bontakozott ki, méghozzá egy kedves, saját fénykép nyomán. A fotó Gergőt ábrázolja, de még csak nem is felismerhető a kisfiú a képen. Viszont minden benne van a fotóban, ami fontos - így írta le Viktória. A fiú lépdel a szőlőtőkéknél: a kedves környék, az út szimbolikája, a gyermeki kíváncsiság is látszik a fotón. Ilyen, hasonló képek gyűjtésébe kezdett Viktória. Online várja, gyűjtik a képeket: már tucatnyit küldtek lelkes szülők a felhívásra.

Különbözőek a már beérkezett fotók nagyon, de egyvalami közös bennük (épp, ahogy Viktória eltervezte): a gyermek a középpont, úgy, hogy nem is ismerhető fel a kompozícióban.

Van fotó például tornászlányról, profi mozdulat közben a gerendán. Van kép egész családról: mindannyian háttal látszanak, de a harmónia így is süt róluk. A művészi képeket augusztus végéig gyűjtik, a drmosolyalbum.hu oldalra kell feltölteni. Aztán egy nagyszabású kiállítás lesz belőlük, végül egy árverés. A képek árából befolyt összeggel a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány Dr. Bohóc Mosolyszolgálatát támogatják. A kiállítás ideje alatt is lehet majd segíteni, felajánlásokat tenni: kitesznek egy pénzgyűjtő urnát, az a bevétel is a bohócdoktoroknak megy. A licit csak az egyik "értékelés", a kiállításon szakértő zsűri is értékeli a fotókat. A három legjobb kép készítője jutalmat kap. Az biztos: a fődíjat T. Takács Tibor képzőművész készíti.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!