Bulvár

2010.09.13. 12:55

MTV Video Music Avards 2010: Lady Gaga vitt, amit lehetett

Magyar idő szerint hétfő hajnalban osztották ki az MTV Video Music Awards 2010-es díjait. Az este abszolut nyertese - ahogy sejthettük is - Lady Gaga lett: tizenhárom jelöléséből összesen nyolcat tudott szobrocskára váltani.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Többek között a Bad Romance lett az év videóklipje, valamint a legjobb női videóklip is. Az énekesnő a gálán marhahúsból "varrt" kisestélyiben jelent meg - ebben az öltözékben vette át a díjakat is - nem kis meglepetést okozva ezzel mind zenésztársainak, mind rajongóinak.

A nemrégiben a japán Vogue címlapján hasonló "ruhában" pózoló énekesnő mániája a megbotránkoztatás, ám ezzel a ruházatával felbőszítette az állatvédőket szerte a világon.

Az idei MTV Avards-on ugyan nyolc kategóriában jelölték Eminem-et, de "csak" kettőben tudott diadalmaskodni: a Not Afraid című dalból készült kisfilm lett A legjobb férfi videóklip és A legjobb hip-hip videóklip is. Ugyancsak két díjat vihetett haza Jay-Z és Alicia Keys közös, Empire State of Mind című dala és az abból készült klip.

A legjobb rock videóklip a 30 Seconds to Mars Kings and Queens-je  lett, A legjobb új előadónak pedig Justin Biebert választották.

Az este folyamán fantasztikus előadásokat láthattak a nézők: többek között Kanye West kért dalban elnézést Taylor Swifttől a tavalyi díjátadón történt incidensért. Tavaly szeptemberben az énekesnő győzelme után a rapper felment a színpadra, elvette Taylor Swift-től a mikrofont, és a megdöbbent közönség előtt adott hangot azon véleményének, hogy a díjat Beyoncé-nak kellett volna megkapnia.

Bár az eset után a balhés sztár bocsánatot kért a country-énekesnőtől, de a két zenész azóta sem beszélt egymással. Most vasárnap Taylor egy vadonatúj, a 2009-es díjátadó viszontagságai ihlette dallal tért vissza a VMA színpadára, melynek címe „Innocence”, azaz „Ártatlanság”. Az este folyamán Kanye West is fellépett a VMA gálán, és egy külön erre az alkalomra írt dalban kért újra bocsánatot a tavalyi incidens után.
 
Az este másik fénypontja Cher volt, aki Lady Gagának adta át „Az év videója” győzelemért járó szobrot. Az örökifjú legenda 20 évvel ezelőtti If I could turn back time című klipjében viselt ruháját vette fel erre az eseményre, amivel óriási sikert aratott a fiatalabb előadók között.

Az év egyik legjobban várt zenei díjkiosztójára fantasztikus előadásokkal készültek a sztárok: többek között Usher, Ke$Ha, Mary J. Blige, a Paramore és a Linkin Park is előadott egy-egy számot.

A sztárfellépők mellett olyan hírességek voltak kíváncsiak az idei VMA győztesekre, mint Katy Perry, Justin Timberlake, a Glee és a True Blood sorozatok sztárjai, Ne-Yo, Ellen DeGeneres, Selena Gomez és Ashley Greene.

A kategóriák és a díjazottak:

Legjobb együttműködés:
Lady GaGa featuring Beyoncé - Telephone

Legjobb női videoklip:
Lady GaGa - Bad Romance

Legjobb férfi videoklip:
Eminem - Not Afraid

Legjobb hip-hop videoklip:
Eminem - Not Afraid

Legjobb új előadó:
Justin Bieber featuring Ludacris - Baby

Legjobb pop videó:
Lady GaGa - Bad Romance

Legjobb rock videoklip:
30 Seconds To Mars - Kings and Queens

Legjobb dance videoklip:
Lady GaGa - Bad Romance

Az év videoklipje:
Lady GaGa - Bad Romance

Legjobb művészeti rendezés:
Florence + The Machine - Dog Days Are Over

Legjobb koreográfia:
Lady GaGa - Bad Romance

Legjobb fényképezés:
Jay-Z & Alicia Keys - Empire State of Mind

Legjobb rendezés:
Jay-Z & Alicia Keys - Empire State of Mind

Legjobb vágás:
Lady GaGa - Bad Romance

Legjobb speciális effektek:
Muse - Uprising

Új felfedezett:
The Black Keys - Tighten Up

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!