Bulvár

2017.01.15. 07:44

Együtt járt jókedv és jótékonyság - Szombathely város bálján az autistákat segítő egyesületnek gyűjtöttek

Szombathely - Szombat este tartották Szombathely város jótékonysági bálját. A felújított Savaria Múzeum díszterme megtelt elegáns ruhákba öltözött, vidám emberekkel.

Vadas Krisztina

Ünnepi díszbe öltözött a Savaria Múzeum a városi bál vendégeinek fogadására. A bejárat lépcsői előtt pislákoló mécsesek világították meg az utat. Az ajtón belépve díszőrség fogadta az érkezőket, a Klapka György Lovas Polgár-őr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozatának tagjai vállalták ezt a fel-adatot. A lépcsőkön felérve dr. Puskás Tivadar polgármester és felesége, dr. Mikó Katalin köszöntötték a bálozókat: egy szál fehér rózsával a hölgyeket, kézfogással az urakat. Majd a közös fotó sem maradhatott el.

Miután mindenki üdvözölte rég nem látott ismerőseit, és elfoglalta helyét a díszteremben, elsőként dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket. Felidézte: volt már, hogy a múzeumban báloztak, ám akkor nem volt ennyire kellemes. Az ablakokon besüvített a szél, mindenki fázott. Ám ma már nem így van - utalt a Savaria Múzeum nemrég befejeződött rekonstrukciójára.

Dr. Puskás Tivadar megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a bál és a jótékonyság kéz a kézben járnak. - A bál a jókedvről szól. Ha valaki adakozik, akkor jókedvű lesz, mert jót tesz azzal, akinek ad, és boldog azért, hogy adhat. Így nem különülhet el a kettő egymástól. A jótékonyság egyébként is alapszellemiség Szombathelyen, Szent Márton városában - emelte ki a polgármester. Egy jó bál összetevőit is számba vette: kell hozzá jó csapat, finom ételek, jó italok, zene és tánc. - Itt minden adott a kellemes szórakozáshoz - állapította meg, és ezzel megnyitotta a bált.

A koccintás után a Lorigo TSE táncosai kezdték meg a táncot. A felnőtt bajnok párosok mellett a junior formáció is bemutatta azt az előadását, amellyel a tavalyi Isis Dance Openen arany minősítést szereztek. A keringőbemutató után aztán táncba hívták a vendégeket is a lorigósok, így már tényleg elkezdődhetett a bál.

Az első táncok után felszolgálták a vacsorát - nagyon ízletes falatok kerültek az asztalra. Háromféle menüből választhattak a vendégek, a kínálatban szerepelt például sült libacomb, szűzérmék erdei gombamártással, desszertnek barackpálinkás karamelltorta.

A vacsora után meglepetésvendégek toppantak a díszterembe. A Fölszállott a páva tavalyi és idei vasi versenyzői, a Szabó legények és Molnár Bence csillogtatta meg tehetségét.

Közben a kőtár is megtelt vendégekkel, ott pálinka- és borkóstolás volt a program: finomabbnál finomabb italok kerültek a poharakba. Mindenki szerette volna megízlelni a kínált italkülönlegességeket.

Mindeközben az aula hirtelen átváltozott: Kádár Ferkó fotószínházában bárki visszarepülhetett az időben. A vendégek szívesen öltöztek be ’70-es éveket idéző jelmezekbe, hogy a korhű fotófal előtt örökítsék meg a pillanatot.

A bálteremben Kiss Márton zongoraművész, Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik világbajnok táncospár szórakoztatta a közönséget.

Folyamatosan árulták a tombolát: az Esőemberke Alapítványnak gyűjtöttek, akik Vas megyei autistákat és családjaikat támogatják.

Az este folyamán még Tóth Dániel, Szombathely hangjának műsorát hallhatta a közönség. Az est díszvendége Király Gábor lett volna, ám edzőtábori elfoglaltságok miatt nem tudott jelen lenni a bálon. Levélben köszöntötte a vendégeket és kívánt mindenkinek jó szórakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!